Hazine garantili kredilere talep yağdı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "466 bin firmaya 608 milyarlık Hazine destekli kredi kullandırıldı. Tarımsal üretime faiz destekli kredi 103 milyara ulaştı" açıklamasında bulundu.

Hazine garantili kredilere talep yağdı
Hazine garantili kredilere talep yağdı
GİRİŞ 07.05.2022 09:52 GÜNCELLEME 07.05.2022 13:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Reel sektör Hazine destekli kefalet sistemine büyük ilgi gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mart sonu itibarıyla 465 bin 640 firmaya sistem kapsamında 607 milyar 788 milyon lira kredi kullandırıldığını açıkladı. Bakan Nebati, tarımsal üretim için kullandırılan Hazine faiz destekli kredi bakiyesinin şubat sonu itibarıyla 103 milyar liraya ulaştığını belirtti.

İşletmelerin, ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmak acıyla yeniden yapılandırılan Kredi Garanti Fonu kefalet sisteminin kapsamını genişletirken, esnaf için musluklar açıldı. Bu yıl 28 milyar, gelecek yıl 30 milyar, 2024'te da 32 milyar olmak üzere toplam 90 milyarlık kredi kullandırılacak.

KÜRESEL PAY ARTACAK

Türkiye Ekonomi Modeli ile üretimi, ihracatı ve yatırımları odağına alan bir yaklaşım benimsediklerini belirten Bakan Nebati, "Yüksek katma değerli yatırımları teşvik ederek; üretim, ihracat ve istihdamın artırılmasını amaçlıyoruz. Böylece cari açık sorununun kalıcı olarak çözülmesi, orta gelir tuzağının aşılması ve ülkemizin küresel değer zincirlerinden aldığı payın artırılması hedefleniyoruz" dedi. Nebati, Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında Kredi Garanti Fonu aracılığıyla Temmuz 2018'den Mart 2022 sonuna kadar kredi desteği verilen işletme sayısının da 344 bin 643 olduğunu söyledi.
Bakan Nebati, sağlanan istikrar ortamı ile birlikte kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarının yerini daha geleneksel araçlara bırakmasının beklendiğini ifade etti. Bakan Nebati, Rusya-Ukrayna savaşının ekonomiye etkilerini azaltmaya yönelik atılacak tüm adımları eşgüdüm içerisinde uygulamaya devam ettiklerini belirtti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • Hayy 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz faiz yiyen Allaha ve rasulune savaş açmıştır. Ayetini görmezden gelenler.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için işi ehline verin. Gözlerdeki ışıltıyla olmuyor bu işler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Krediye varana kadar 1000 türlü haram işleyin anca krediye çamur atın diğer haramlara girmek caizde krediye gelince mi sorun oluyor
    Cevapla
  • nef'i 1 yıl önce Şikayet Et
    Kredi haram değil mi? Faiz helal olur mu?
    Cevapla
  • Xyz 1 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyaç kredileri için hamle bekliyoruz borç içinde yüzüyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle