Naksan Plastik'in yeni sahibi belli oldu

Üretimi durmuş haldeyken TMSF kayyum olarak atandığı ve tam kapasite çalışır hale getirildikten sonra ihaleyle satışa çıkardığı Naksan Plastik, faaliyetlerine artık KİMPAŞ grubunun Kimpack markası altında devam edecek.

Naksan Plastik'in yeni sahibi belli oldu
Naksan Plastik'in yeni sahibi belli oldu
GİRİŞ 06.05.2022 19:13 GÜNCELLEME 06.05.2022 19:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Şirket açıklamasına göre, TMSF tarafından gerçekleştirilen satış ihalesinde 1 milyar 476 milyon 180 bin lira ile en yüksek teklifi veren İstanbul merkezli ABY Plastik Ambalaj AŞ, sektörün öne çıkan firmalarından Naksan Plastik'in yeni sahibi oldu.

Naksan Plastik, faaliyetlerine ABY Ambalaj'ın markası olan Kimpack ile devam edecek.

Gaziantep'te faaliyetlerini yürütmek üzere Kimpaş Grubu tarafından 580 milyon TL sermaye ile kurulan ABY Plastik Ambalaj, sektörünün en büyük firmalarından "Naksan Plastik Ticari İktisadi Bütünlüğü"nü satın alarak Kimpack çatısı altında üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümesini sürdürerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek.

ABY Plastik Ambalaj, Naksan Plastik'i devralırken yaklaşık 2 bin çalışanın kıdem ve ihbar gibi özlük haklarından oluşan ve toplamı 125 milyon TL’yi aşan yükümlülüğü de üstlenmiş oldu.

Şirket bununla birlikte, satış öncesi TMSF kayyumluğu döneminde alınan siparişleri takip ederek imalatına başlanan ancak henüz tamamlanamayan ürünleri de en kısa zamanda müşterilerine teslim edecek.

1979 yılında plastik ambalaj alanında üretici olarak hizmet vermeye başlayan Naksan Plastik, Kimpack bünyesine katılmasıyla 150 bin metrekare alanda ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek.

Sanayi, tarım, hizmet sektörlerinin tamamının tedarikçisi konumuyla sektöre öncülük eden Naksan Plastik; endüstriyel shrink film, strech film, palet örtüleri, ağır hizmet torbaları, sera örtüleri, malç filmleri, ev tekstili ambalajları, fleksibıl ambalajlar ile her türlü baskılı baskısız torba ve poşetlerin üretimini gerçekleştiriyordu.

Yıllık 280 bin tonun üzerinde ambalaj üretimiyle, Orta Doğu ve Avrupa'nın en büyük tesislerinden birine sahip olan firma, Kimpack markası ile plastik ambalaj sektöründe faaliyetlerine devam edecek.
Sosyal sorumluluk ile öne çıkıyor

Kimya Mühendisliği alanında lisansüstü eğitimini Amerika'da USC Üniversite'sinde tamamlamış olan Lütfi Abay, Petkim Petrokimya'da çalıştığı yıllarda elde ettiği bilgi ve birikimle 1982 yılında KİMPAŞ'ı kurdu.

KİMPAŞ, Türkiye'deki ilk Masterbatch üretimini gerçekleştirdiği kuruluşundan bu yana öncü ve yenilikçi vizyonunu sürdürmenin yanı sıra Lütfi Abay'ın oğullarının sürece dahil olmasıyla faaliyet alanlarına toz polietilen üretimi ve ham madde ticaretini de ekledi.

Masterbatch üretiminde Türkiye'nin öncü kuruluşlarından birisi olan KİMPAŞ, üretim alanına genişletip Naksan Plastik Ticari İktisadi Bütünlüğü'nü de satın alarak Kimpack markası ile gücünü artırdı.

Son 16 yılını eğitime adayan Kimpaş AŞ'nin kurucusu Lütfi Abay, Türkiye genelinde öğrencilere verdiği destekler ve memleketi Sivas'ta yaptırdığı okul ve yurtlarla da biliniyor. 2013 yılında kurduğu Lütfi Abay, Kültür ve Eğitim Vakfı (LAKEV) ise her yıl ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs vermeyi sürdürüyor.

Ayrıca LAKEV, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde görev yapan öğretim elemanlarının yürüttüğü bilimsel araştırmalara destek olarak her yıl LAKEV Bilim Ödülleri Töreni düzenliyor.

YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sallama, ......
    Cevapla
  • Özcan kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    İhale açık ülkenin zengini çok girselerdi ihaleyle, ayrıca bütün dünya girebilirdi,hep fırıldak aramayın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gücünüz yetmiyorsa birleşip yetenlerle ihaleye girseydiniz çamur atmayın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Parayı veren düdüğü çalar
    Cevapla
  • Ali Can Yücel 1 yıl önce Şikayet Et
    90 milyon euro gibi bir rakam. 150 dönüm araziye kurulu orta doğu ve Avrupanın en büyük plastik ambalaj tesisi için ucuz bir rakam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle