Çin'de edindiği iş fikriyle memleketinde fabrika kurdu

Bingöllü Abdurrahman Sarıdağ, yüksek lisans eğitimi için gittiği Çin'de edindiği iş fikriyle memleketinde fabrika kurup ihracata başladı.

Çin'de edindiği iş fikriyle memleketinde fabrika kurdu
Çin'de edindiği iş fikriyle memleketinde fabrika kurdu
GİRİŞ 03.05.2022 22:57 GÜNCELLEME 03.05.2022 22:58
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

2014'te gittiği Çin'deki South China University Of Technology'de kurumsal yönetim ve uluslararası ticaret alanında yüksek lisans yapan Sarıdağ, eğitimini sürdürürken tercümanlığa ve firmalara danışmanlık yapmaya başladı.

Bir süre sonra şirket kurarak Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Danimarka, Norveç, Belçika, Hollanda, Azerbaycan, Romanya, Irak ve Suriye'ye çeşitli sektörler için iş eldiveni ihraç eden Sarıdağ, bir yıl önce üretimi memleketine taşıma kararı aldı.

Bingöl OSB'de 6 ay önce fabrika kuran 31 yaşındaki Sarıdağ, ham maddenin bir kısmını Çin'den getirerek 22 kişiyle işe başladı.

Bir ayda ürettiği 240 bin iş eldivenini daha önce ihracat yaptığı 12 ülkeye bu kez Türkiye'den gönderen Sarıdağ, üretim miktarı ve istihdamın yanı sıra ihracat pazarını genişletmeyi hedefliyor.

"Yeni makinelerimiz yolda"

Sarıdağ, AA muhabirine, yaşamını Çin'de sürdürdüğünü, memleketine yatırım yapmaktan da mutluluk duyduğunu söyledi.

Yıllardır akrabalarıyla yurt dışında ticaret yaptıklarını belirten Sarıdağ, bir gün ağabeyinin sipariş ettiği ürünleri pazarda ararken eldivenlerin dikkatini çektiğini ifade etti.

İş eldiveni için firma kurduğunu ve zamanla 12 ülkeye ihracat yapar hale geldiğini anlatan Sarıdağ, bir süre sonra "kendi memleketimizde üretim yapalım" diye düşünmeye başladığını dile getirdi.

Bingöl'de istihdam oluşturmak için burada fabrika kurduklarını vurgulayan Sarıdağ, "Yüksek teknolojili makineler getirdik. Yeni makinelerimiz de yolda. Makineler geldikten sonra çalışan sayısı da 2-3 katına çıkmış olacak." dedi.

Sarıdağ, ham maddenin bir kısmını Çin'den satın aldığını, mevcut makine kapasitesini 3 katına çıkaracak diğer makineler geldiğinde fabrikada istihdamın artacağını kaydetti.

Kanada'ya da numune gönderdiklerini, oraya da ihracata başlamayı planladıklarını belirten Sarıdağ, yurt dışı pazarı daha da genişletmek istediklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Onuncu köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim şart.. her konuda ve herzaman.. ve bir hatırlatma , Allah' ın ilk emri ""oku"" dur..
    Cevapla
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyin başı eğitim diye boşuna dememişler. Bir eğitimci olarak söylüyorum. Ülkemizde bilgiler çok soyut ve test odaklı kalıyor. Çözülen test kitapları ile ihracat yapılmıyor. Özgün bir ürünü çoktan seçmeli şıklardan ortaya koymaya kalkınca kopya ürün ortaya çıkar. Gerçek hayatı daha fazla işin içerisine katmalıyız okullarda. Sanayi-üniversite buluşması zorunlu hale getirilmeli. İş yerlerinde belirli sayıda zorunlu öğrenci kontenjanları açılmalı. Teorik bilgiler uygulamayla buluşmalı. Daha ortaokuldayken bunu nasıl en iyi yaparızın cevabı aranmalı.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamin musteri zaten hazirmis. Musteri hazir bi is bul. Devlet zaten tesvik veriyor tonla. Basari hikayesi Cin de okurken firmalara danismanlik yapmasiymis esas olan.
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdar gör ve duy bunları. Hani ülkede üretim yoktu. Gerçi duysa hemen küçümser. Eldiven mi ürettin der. Kendinin duvara çaktığı bir çivisi bile yoktur
    Cevapla
  • fxnope 3 yıl önce Şikayet Et
    Üretmis mi üretmis hemde bu topraklarda konu bitmisdir. Darısı paralarını eve arabaya yatıranlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle