Yapı Kredi, Almanya'da banka alıyor

Yapı Kredi Bankası, Almanya'da bankacılık faaliyetinde bulunabilmek amacıyla, bankacılık lisanslarına sahip Bankhaus J. Faisst oHG hisselerinin tamamının 9 milyon euro bedelle satın alınmasına karar verdi.

Yapı Kredi, Almanya'da banka alıyor
Yapı Kredi, Almanya'da banka alıyor
GİRİŞ 28.04.2022 10:22 GÜNCELLEME 28.04.2022 11:05

Yapı Kredi, Almanya'da 9 milyon euro bedelle banka satın alıyor.

Yapı Kredi Bankası, Almanya'da bankacılık faaliyetinde bulunabilmek amacıyla, bankacılık lisanslarına sahip Bankhaus J. Faisst oHG hisselerinin tamamının 9 milyon euro bedelle satın alınmasına karar verdi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasında yer alan bilgilere göre, satın almanın yurt içi ve yurt dışı ilgili düzenleyici otoritelerin onayına tabi olan işlemin 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Bankadan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Yönetim Kurulu tarafından; Bankamızın ana stratejileri kapsamında, Almanya'da bankacılık faaliyetinde bulunabilmek amacıyla, bankacılık lisanslarına sahip Bankhaus J. Faisst oHG ("BHF") hisselerinin tamamının işlemin kapanış tarihindeki net aktif değeri değişimine bağlı fiyat düzeltmesine tabi olmak koşuluyla yaklaşık 9 milyon euro bedelle satın alınmasına; bu satın alım işlemine ilişkin Pay Alım ve Devir Sözleşmesi'nin imzalanmasına; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile diğer tüm resmi başvuruların yapılmasına ve yurt içi ve yurt dışı ilgili düzenleyici otoritelerin onayına tabi olan pay devrinin gerekli yasal izinleri müteakip gerçekleştirilmesine karar verilmiştir."