SEDDK'ten hayat sigortası açıklaması

Bankalardan kredi çekilirken yapılan hayat sigortası primlerini e-Devlet üzerinden geri alınabileceğine yönelik çıkan haberler sonrası Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu konu hakkında bir açıklama yayınladı.

SEDDK'ten hayat sigortası açıklaması
SEDDK'ten hayat sigortası açıklaması
GİRİŞ 26.04.2022 15:25 GÜNCELLEME 28.04.2022 15:12
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İşte Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurum tarafından yapılan o açıklama;

Son dönemlerde çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medya mecralarında Sigortacılık ve Özel Emeklilik E-başvuru Sistemi hakkında bir takım yanlış bilgiler verilerek, vatandaşları yanıltıcı nitelikte paylaşımlarda bulunulduğu görülmektedir.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik E-başvuru Sistemi, sigorta şirketleri veya emeklilik şirketleri ile sigortalı/katılımcılar arasında yaşanan uyuşmazlıklara ilişkin başvuruların Kurumumuzca hızlı ve kolay bir şekilde değerlendirilebilmesini teminen kurulmuştur.

Bu kapsamda, E-başvuru sistemi sigortalı/katılımcıların sigorta/emeklilik şirketlerine yönelik cayma, iptal, ayrılma vb. taleplerinin yerine getirildiği bir talep yönetim sistemi olmayıp, ilgili şirkete yapılan başvuru sonrasında yaşanabilecek uyuşmazlıkların değerlendirildiği bir platformdur.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun özel hukuk kurallarına tabi olarak kurulan poliçe/sözleşmelere ilişkin cayma, iptal, ayrılma vb. işlemlerin gerçekleştirilmesine aracılık etmek gibi bir fonksiyonu bulunmamaktadır. Bu itibarla, E-başvuru sistemine başvuru yapılmadan önce, ilgili şirkete sigortalı/katılımcı tarafından talebin iletilmiş olması ve bu talep sonrasında taraflar arasında bir uyuşmazlığın doğmuş olması gerekmektedir.

Diğer taraftan, Sigortacılık ve Özel Emeklilik E- başvuru sistemini bir talep yönetim sistemi olarak tanıtarak, sigortalı/katılımcıların yanlış yönlendirilmesine ve bu yolla Ebaşvuru sisteminde aşırı yoğunluğa neden olmak suretiyle, hem gerçekten uyuşmazlıkların değerlendirilmesi amacıyla başvuran sigortalı/katılımcıların mağduriyetlerine sebebiyet veren hem de sistemin işleyişini tehlikeye sokan sorumlular hakkında yetkili makamlar nezdinde gerekli işlemler başlatılacaktır.

YORUMLAR 28
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyaç kredisi kullandım hayat sigortası olarak kesilen tutar 1. Yılın sonunda talep etme halinde hesaba yatıyor tabi fiyatta bir miktar azalma söz konusu nede olsa 1 yıllık bir hayat sigortası söz konusu bu ayın 10da 2 ayrı iptal yapıcam 1650 TL civarında bi tutar tahmini 900-1000tl arasında bir geri ödemesi var
    Cevapla
  • Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Selamlar.2019 da 53000 TL kredi çektim.iade alabilirmiyim.
    Cevapla
  • Orhan sevindim 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir pars verme yok relrm yapıyorlar
    Cevapla
  • Sadık 32 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben sigorta sorgulama yaptırdım aynen çıkıyor ama basvurmadim acaba kredi sonuna doğru başvuru olduğu zaman geriye alınacak ücret düşük olmazmi
    Cevapla
  • Hüsnü Türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaynağı belli olmayan haberlere inanmayın
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    girilmiyor sisteme iyi bişeyler çıkınca halk lehine hemen hemen bütün sistemler böyle oluyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle