Bakan Karaismailoğlu'ndan sert tepki: Sizin beyniniz göçmüş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bazı yayın organlarında yer alan 'Bakan Karaismailoğlu 'beyin göçü'ne kılıf buldu' başlıklı haberlere tepki gösterdi. Bakan Karaismailoğlu, "Sizin beyniniz göçmüş" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 23.04.2022 15:42 GÜNCELLEME 23.04.2022 15:42
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda bazı basın yayın organlarında açıklamalarının çarpıtılarak servis edilmesine sert tepki gösterdi. "Bakan 'Beyin Göçü'ne Kılıf Buldu" başlıklı haberler ilişkin bir video paylaşan Bakan Karaismailoğlu, "Sizin beyniniz göçmüş. Dünyanın en uzun asma köprüsünü yapan, bir yılda uzaya iki uydu gönderen mühendisliği anlayabilmenizi beklemiyorduk zaten. Bari duyduğunuz şeyi doğru anlayın. @BirGun_Gazetesi, @cumhuriyetgzt, @onediocom @t24comtr" ifadelerini kullandı.

BAKAN NE DEMİŞTİ?

Kars Gençlik Merkezi'nde düzenlenen 'Gençlerle Sahur Buluşması'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin diğer ülkelere mühendis gönderen bir konuma geldiğine vurgu yaparak şunları söylemişti:

Yapılan projeler sayesinde trafik kazalarında yüzde 80'e varan azalmalar sağlandı. Yüzde 80'e varması demek her yıl bizim 10 bin kişinin canını kurtarmamız demektir. Bu da yapılan projelerin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Bugün teknoloji açısından, mühendis ihraç eden ülke haline geldik. Bu yaptığımız işlerde kazandığımız bilgi, beceri ve tecrübe sayesinde oldu. Çanakkale Köprüsü gibi dünyanın gıptayla baktığı en büyük asma köprüsünü yaptık. Yani 2023 metre orta açıklığıyla dünyanın en geniş asma köprüsü, 318 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek çelik kule ayaklarına sahip bir köprüyü tamamen Türk mühendisleriyle yapıyorsunuz.

YORUMLAR 24
  • talhaa 2 yıl önce Şikayet Et
    ben şahsen onların bu toprakların değerlerine bağlı olduğuna inanmıyorum içimizdeki kripto ... lar,
    Cevapla
  • Sami Aydemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye bir çivi çakılmazken kendilerinin beğni neredeymiş, "cahiliye dönemi" gibi yaşatıyorlardı insanları.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda beyin yokki vatan düşmanı mandacılar
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Mühendis ihraç etmekle övünülür mü ya ? Sen onca yıl yetiştir ama başkası o adamdan faydalansın. Mühendislik ihraç ediyoruz deseniz neyse ama mühendis ihraç etmek gurur duyulacak bir şey değil aksine ülke için bir kayıp. Adam gidiyor ve bir daha gelmiyor bu ülkede gelecek göremediği için. Nedeni sadece para değil bunun. Kolay yetişmiyor nitelikli insanlar. İngiltere mesela mühendis değil mühendislik ihraç ediyor ikisi ayrı şeyler. BAE Systems mühendisleri MMU konusunda bize yardımcı oluyor ama o mühendisler hala BAE Systems’in mühendisleri. İşleri bitince ülkelerine geri dönecekler. Mühendis ihraç ettin mi adam mesela TUSAŞ’tan çıkıp başka bir batılı firmaya gidip bir daha geri dönmüyor.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışına gidenler nitelikli olanlar ve bunun bir kayıp olduğunu savunma sanayi sektörünün içinde yer alan herkes söylüyor. Biride çıkmış mühendislik hocasıyım ne var bunda diyor. Ne mi var bunda ? Hangi projeler neden gecikiyor araştırda öğren. Şaka gibiler resmen ya. Kusura bakmayında bu ülkede giden her beyin bir kayıp. Her yere bakkal dükkanı açar gibi üniversite açmayın olsun bitsin. Herkesi mühendis yapmakta kurtaramazsınız ülkeyi. Eleştirileri kabul etmeyi öğrenin çünkü akıl akıldan üstündür. Burnuna dikip karşısında ki adamı dinlemeyen kaybeder. Mühendislik hocası arkadaş ben eğitimimi Almanya’da tamamladım adamlar giden her beyin kayıp diyor haberin olsun
    Cevapla
  • maremer 2 yıl önce Şikayet Et
    bir beyni göçük daha. Yahu Tusaşa bağlı Tei'ye Amerikadan gelen mühendislerin tercümelerini yapmış birisi olarak söylüyorum. Bu teknoloji nasıl gelişiyor? Büyük ülke hem alır hem verir o kadar.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş ver kanka sen kafa yorma bunlara. Git kahvede çayını iç, okeyini at. Ne dediğini yine anlamamışsın.
    Cevapla
  • Fatih Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben mühendislik hocasıyım. Haddinden fazla mezunumuz var. Bir kısmının yurtdışına açılması gayet uygun bir durumdur. Endişe edici bir durum yok. Hepsi yurt içine döviz kazandırıyor. Hepsi oralarda bilgi ve becerilerini arttırıyor. Büyük bir kısmı da bir süre sonra tecrübeli mühendis olarak geri dönecek.
    Cevapla
  • Geç bunları 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok sayıda mühendis yetiştirebimek ve ihtiyaç fazlası başarılı bilinçli kalifiye mühendisi yurt dışına göndermek neden sıkıntı olsun
    Cevapla
  • Olur olur 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim olur. Örnek: raylı sektörde yetişmiş çok mühendisimiz var.ben de dahil olmak üzere Ortadoğu’da şirketimiz tarafından mühendis, danışman, müdür… olarak atandık sonrada döndük. Aynı firma tekrar bu hizmeti satarsa gene gider dene döneriz.
    Cevapla
  • Dnmz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Bakan, yanılıyorsunuz. Olmayan şey nasıl göçer, bunlar beyinlerini kiraya vermişler kira parasını alıp yazıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle