Alanya’da konut fiyatları fırladı, yerli halk kırsala yöneldi

Alanya'da emlak fiyatlarının hareketlenmesi üzerine boş dairelere 6 bin TL’den başlayan kira ücretleri istenirken, emlakçılar yerli halkın kent merkezinde yaşama şansının kalmadığını söyledi.

Alanya’da konut fiyatları fırladı, yerli halk kırsala yöneldi
Alanya’da konut fiyatları fırladı, yerli halk kırsala yöneldi
GİRİŞ 18.04.2022 16:39 GÜNCELLEME 18.04.2022 16:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Antalya’nın Alanya ilçesinde konut fiyatları adeta fırladı. İlçe merkezinde boş daireler için verilen ilanlarda fiyatlar 6 bin TL’den başlıyor. Eşyalı dairelerin fiyatları ise görenleri hayrete düşürüyor. 12 bin TL’den başlayan eşyalı dairelerin fiyatları ise dairenin denize ve ilçe merkezine yakınlığıyla giderek artıyor.

"Ciddi bir konut eksikliği var"

Alanya’daki kiralık daire fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren emlakçı Durmuş Özgen, “Ciddi bir sıkıntı var. Bu zaten kendini gösteriyordu. Son yıllarda kimse yerliye yönelik konut üretmiyordu. Olan konutlar da kentsel dönüşüm adı altında yıkılarak, yerine yarı büyüklükte konutlar üretiliyordu. Bunlarda Türk vatandaşların yaşama şansı yok. Dolayısıyla bunlar da yabancılara satıldığı için Alanya’da ciddi bir kiralık konut eksiği var” dedi.

“Halkımızın deniz kenarında, şehir merkezinde yaşama şansı kalmadı”

Yükselen fiyatlar karşısında yerli halkın ilçe merkezinde yaşama olanağının olmadığını vurgulayan Özgen, “Ben kendi müşterime birkaç gündür ev arıyorum. Boş evler 6 bin lira civarında. 1+1 içerisinde mobilya olan evlere baktığımızda 12-13 bin liradan başlıyor. Bunları da ortalama asgari ücreti 4 bin 250 lira olduğunda bizim vatandaşımızın ödeme imkanı bulunmuyor. Mahmutlar bölgesinde bir hareket var, ancak yerliye dair hiçbir şey üretilmiyor. Kargıcak’ta da keza aynı şekilde. Alanya’da merkezde mevcut daireler yıkılarak, yerine 45 metrekarelik daireler yapılıyor. Buralarda böyle dar evlerde Türk vatandaşları yaşayamaz. Oba ve Çıplaklı Mahallelerinin yamaçlarında yaşayabilirler. Bizim halkımızın şehir merkezinde, denize yakın bir yerde yaşama şansını tükettik” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye kadar yabancı hayranı dunyada yok.bu sadece döviz kaynakli degil.ornegin sahil kentleri neden yabanci dil konusmak zorunda.avrupada yerliler yabancı dil icin yırtinmiyo.vs.
    Cevapla
  • eyup 1 yıl önce Şikayet Et
    yabancıya evi, arsayı, tarlayı satan bu milletin kendisi değil mi? devlet vatandaşın elinden zorla mal varlığını alıp yabancıya mı satıyor. üç kuruş döviz gördü mü ne edeceğini şaşıran aç gözlü millet zenginliğin, huzurun, refahın yeşil banknotlarda değil yeşil tabiatta olduğunu anladığında kelaynak kuşu gibi kendine yaşam alanı bulmakta zorlanıyor. birkaç deste banknot karşılığında sattığınız o evlere, arsalara, tarlalara tekrar sahip olmak istediğinizde daha fazla döviz bulmanız gerekecek o zaman nereyi satacaksınız.
    Cevapla
  • Hatun 1 yıl önce Şikayet Et
    Al benden de o kadar kardeş
    Cevapla
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanunu kim yapıyor
    Cevapla
  • Halit 1 yıl önce Şikayet Et
    Alanyaya atanan memuru öğretmeni doktoru nerde kalacak bu kiralar ile bir süre sonra devlet hizmetleri aksar hastanede sağlık personeli bulamazsınız atananlar gitmez oraya benden söylemesi. Ülkenin ayarları ile oynandı dengesini bozdular. Eskiden emekli maaşı ile ev alınırdı şimdi ikramiye ile anca salon takımı alırsın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılara konut satışı yasaklanmalı. TL alırı değer kaybedince parası değerli yabancılar Türkiyeden konut alıyorlar bu da fiyatları uçuruyor.
    Cevapla
  • battal 06 1 yıl önce Şikayet Et
    bu durum dunyanin her yerinde ayni...vahşi kapitalizm in sonucu buda !! toplum ne zaman kisisel hirs ve isteklerini birakir o zanan biter amma toplumda herkes daha cok kazanc hedefleyince netice yiycekte,arabada,giyimde evde surekli bir fiyat artisi olusturuyor ...ahir zaman bu iste ...saygılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle