Bakan Muş'tan Sarp Sınır Kapısı'ndaki tır yoğunluğuyla ilgili açıklama

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İhracatın artmasıyla beraber tır trafiğinde bir yoğunluk söz konusu. Dolayısıyla bu artan trafiği en optimum seviyede yönetilebilmesi için gümrük idaresi çeşitli tedbirler alıyor" dedi.

Bakan Muş'tan Sarp Sınır Kapısı'ndaki tır yoğunluğuyla ilgili açıklama
Bakan Muş'tan Sarp Sınır Kapısı'ndaki tır yoğunluğuyla ilgili açıklama
GİRİŞ 16.04.2022 15:16 GÜNCELLEME 16.04.2022 15:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısında incelemelerde bulundu. Gümrük idaresiyle toplantı düzenleyerek bilgi alan Muş, daha sonra gümrük sahasını gezdi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Muş “Burası bizim önemli ve yoğun kapılarımızdan bir tanesi. Baharın gelmesiyle beraber hem yolcu trafiğinde yani sivil araçların ve yayaların geliş gidişinde ciddi bir yoğunluk var. Hem de ihracatın artmasıyla beraber Tır trafiğinde bir yoğunluk söz konusu. Dolayısıyla bu artan trafiği en optimum seviyede yönetilebilmesi için gümrük idaresi çeşitli tedbirler alıyor. Şimdi konuştuğumuz bazı önlemler de var. Onunla alakalı bazı adımlar da atacağız. Hem sürecin hızlandırılması hem de bu yaşanan yoğunluğun içeriye doğru alınıp gerekli işlemlerin yapılması noktasında bazı düşüncelerimiz söz konusu. Fizibilite çalışmasını yapıp nihai karar vereceğiz. Planının üzerinde çok bir büyük bir tır trafiği ve yolcu trafiği olduğundan dolayı kapıda bir yoğunluk yaşanabiliyor. Optimum seviyede yönetilebilmesi için büyük bir çaba var. Ben de bu tedbirlere yerinde incelemek için bugün buraya bir ziyarette bulundum” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Bakan Muş, bir dizi ziyaretler yapmak üzere il merkezine hareket etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Halıl 3 yıl önce Şikayet Et
    bır sorunu çözerken evvelden olayları çok geç farkedıyorsunuz..aylardan berı komyoncular sorun yaşıyor şımdıye kadar nerdeydınız..Şöförler Tv lere çıkmasa olayların farkına varamıyacaktınız..önceden tedbır alınsın..Phalılık Turkıyede aylardır artıyor.hala Halyasasını çıkarmadınız halk mahvoldu..bazı urunler yuzde 300-400 arttı..nerdeydınız 6 ay ve 1 yıl önce..hukumet ıktıdarsa muktedır olmalı..Muhalefete halkımızı mahkum etmeyın..Taşrada Oy alacağız dıye canımız çıkıyor..Oku yayından çıkardıktan sonra gerı gelmesı zor oluyor..
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim devamlı tır kuyrukları.çözüm nedir çözüüüüüüüm nedir arkadaş hiç düşünmezmisiniz.yapın kapılara geçiş gişelerini 4 gişeyse kırk giriş çık8ış gişesi yapın.karşı ülkeyide harekete geçirin hatta sistemler ortak olsun.kontrol kısalsın.nedir bu kuruklar iki gün üçgün kapıda bekle.çözüüüüüüüüüüüm.
    Cevapla