Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyeleriyle ilgili harekete geçildi. İkramiyelerin artırılması için iki alternatifli bir çalışma yürütülüyor.

GİRİŞ 09.04.2022 15:19 GÜNCELLEME 09.04.2022 15:19
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti'nin ekonomi kurmayları yaklaşık 13.6 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyeleriyle ilgili düğmeye bastı.

Ramazan ve Kurban bayramları öncesi verilen ikramiyelerin artırılması için iki alternatifli bir çalışma yapılıyor.

Buna göre, emeklilere verilen 1.100 TL'lik ikramiyenin yükseltilmesi gündemde. Yasada yapılacak değişiklik ile ikramiyelerin 2 bin liraya çıkartılması tartışılıyor. İkinci alternatif ise bunun bir kurala bağlanması.

ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ 

İkramiyenin ne kadar olacağı yasada açıkça yazılı olduğu için her artış için yeni bir yasal düzenleme gerekiyor. Bu nedenle ikramiyelerin belli bir kurala bağlanması ve yıllık enflasyon oranında artış sağlanması üzerinde duruluyor.

Çalışmalar tamamlanınca son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 202
  • halıl 2 yıl önce Şikayet Et
    2000+2000 tl verılmesı şart..zaten emeklı mahvoldu..işçi emeklısıne yuzde 25 zam verıldı..refah payı yok bırş şey yok..kuru kuru para verıldı..Eflasyon yuzde 65 açıklandı..çarşı pazarda eflasyon yuzde 100...bazı malların fıatı yuzde 300-500 arttı..devletımız bu malları bılır..açıklamaya gerek yok..
    Cevapla
  • ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Müjdeye Bak Holda Holyok Yumurtada Yumurta Yok Sırf Reklam,Siz Medya Böyle Reklam Yaptığınız Muttetce Nah Düşer Enflasyon Millet işçinin Emeklinin Memurun Alacağı Zama Bakıp Duruyor Fırsattan İstifade Veriyorlar Zami
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar boş konuşmayın havadan emekli olanlar kendilerini belli ediyor,bir düşün devlet sana niye düşük veriyor,başkasına yüksek veriyor. Devlet kerizmi, asker adam 40 sene pirim ödeyecek,sen 3600 'le emekli ol aynı parayı al oldu.
    Cevapla
  • Tacettin Tunç 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık kardeşim
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimal kardeş en güzel cevabı vermiş
    Cevapla
  • Garip 2 yıl önce Şikayet Et
    Cifci,esnaf,Bagkurlu 2,3 şene ödeyip geri kalanini para verip emekli oluyor,hesapta emekli oluyor ,bagzi esnaf 10, 12 bin prim odemisligi var onlar hariç olan ssk emeklisinin hakkı yeniyor, 7,9,10,12 bin pirim yapan var ,para verip de emekli olanla hemen hemen aynı parayı alıyor bu adaletmi ne ekersen onu biçersin,emekli maaşı tam maaş verilmesi lagzim,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle