Elektrikli gemi ilk yolculuğuna çıktı!

Dünyanın en büyük elektrikli yolcu gemisi, Çin'de ilk seferini yaptı.

Elektrikli gemi ilk yolculuğuna çıktı!
Elektrikli gemi ilk yolculuğuna çıktı!
GİRİŞ 30.03.2022 16:50 GÜNCELLEME 30.03.2022 16:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

100 metre uzunluğunda ve yaklaşık 16 metre genişliğinde olan "Yangtze River Three Gorges 1 (Yangtze Nehri-Üç Boğaz Barajı 1)" adlı elektrikli yolcu gemisi, ilk yolculuğunu Yangtze Nehri-Üç Boğaz Barajı bölgesinde tamamladı.

Elektrikli otomobiller için önde gelen batarya üreticisi olan Contemporary Amperex Technology Co. Ltd'nin geliştirdiği 7 bin 500 kilovatsaatlik büyük bir batarya ile güçlendirilen gemi, popüler olan nehirde gelecek aydan itibaren turistlerin hizmetine sunulacak.

1.300 yolcu kapasiteli gemi, hidroelektrik santralinden gelen elektrikle şarj ediliyor ve tek şarjla 100 kilometre yol alabiliyor. Gemi, yılda 530 ton yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.

Kapasiteye göre dünyanın en büyük borsaya kayıtlı hidroelektrik şirketi olan China Yangtze Power Co., Yangtze Nehri'nde şarj noktaları ağı inşa etmek de dahil Çin'in elektrikli gemi pazarını genişletmek için söz konusu gemiyi "bir başlangıç noktası" olarak görüyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Van gölü , Marmara ve İzmir Körfez elektrikli feribot ulaşımı için uygun bir model olabilir . Bir yandan güneş panelleri ile şarj yaparken , diğer yandan hareket ederek çevrecil deniz ulaşımına imkan sağlar .
    Cevapla
  • İSO 2 yıl önce Şikayet Et
    10\20~50~500 tane 12~24 volt akü, 10\500 tane done veya uygun motoru. Hepsi ayrı ayrı şarj olup ayrı motora elektrik verecek. Gemi yüzeyleride güneş panelleri ile kaplanacak. Türkiye boğazlarda Marmara da bu tip gemi yapıp denemelere başlamalı
    Cevapla
  • AHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    uzun yıllardan beri denizaltıların çalıştığı sistem; elektrik sistemi. var olan bu teknolojiyi lüks kılan batarya kullanım süresidir. bu geliştirilse devrim olur .
    Cevapla