İTO Başkanı Avdagiç'ten KDV açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, bazı temel ihtiyaç maddelerinin KDV'sinin yüzde 8'e indirilmesini ekonomi açısından kıymetli gördüğünü bildirdi.

İTO Başkanı Avdagiç'ten KDV açıklaması
İTO Başkanı Avdagiç'ten KDV açıklaması
GİRİŞ 29.03.2022 02:55 GÜNCELLEME 29.03.2022 02:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avdagiç, Twitter hesabından KDV ile ilgili yaptığı paylaşımda ortak gayretin enflasyonla mücadeleye de önemli katkı sağlayacağının altını çizdi.

Avdagiç, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, bazı temel ihtiyaç maddelerinin KDV'sinin yüzde 8'e indirilmesini de içeren ve halkımızın alım gücünü destekleyen, iş dünyamızın fiyatlama baskısını hafifleten adımları ekonomimiz için kıymetli görüyoruz. Tüm dünyada fiyat baskılarının arttığı bu süreçte, hükümetimizin aldığı proaktif kararlarla birlikte enflasyonla mücadelemizde de başarıya ulaşacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • pirana61 2 yıl önce Şikayet Et
    milletin cebinden alıp zengin tüccarlara vermek kdv indirimi tamda bu işe yarıyor millete değil zengine bu zincir marketlere astronomik cezalar kesilseydi yaptıkları fırsatçılıkların bedellerini yaptırımlarla ödeselerdi şimdi kesinlikle bu kadar kazık olmazdı lakin sen akaryakıt fiyatlarını uçurursan vergileri uçurursan denetim yapmazsan doları da bu seviyelerde sırf ithalatçı tüccar kazanacak diye tutmaya devam edersen bu ülke bu fiyatlarla bu iş bu gemi yürümez arkadaş yürümez
    Cevapla
  • Asiltürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın. Sizin gibi aç gözlü tüccarlar için kıymetli. nasıl olsa bize yaramıyor
    Cevapla