Akın akın geliyorlar Adım atacak yer kalmadı

Alışveriş yapmak için sabahın erken saatlerinde Edirne'ye akın eden Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları, aldıklarını taşımakta güçlük çekti.

Akın akın geliyorlar Adım atacak yer kalmadı
Akın akın geliyorlar Adım atacak yer kalmadı
GİRİŞ 26.03.2022 13:31 GÜNCELLEME 26.03.2022 13:33
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Edirne'ye son aylarda gelen Bulgar ve Yunan turistlerin sayısı her geçen gün artıyor. Komşu ülke vatandaşlarının alışveriş için büyük ilgi gösterdiği Edirne'de esnafın yüzü gülüyor.

Turistlerin alışveriş cenneti haline gelen Edirne'de kurulan Ulus Pazarına akın eden Bulgar ve Yunan turistler, giyim ihtiyaçlarının çoğunu buradan karşıladı. Çılgınca alışveriş yapan turistler aldıklarını taşımakta güçlük çekti.

Pazarda adım atılacak yer kalmazken, şehrin hemen hemen her noktasına park edilen Bulgar ve Yunan plakalı araçlar adeta şehri istila etti. Turistler, buldukları her yere aracını park etti. Nehir kenarları ve oyun bahçeleri adeta otoparka döndü.

"Bugün alışveriş izdihamı vardı"

Edirne esnafından Salim Mızrak, gelen turistlerin her şey aldığını söyledi. Özellikle Yunanlıların çok daha fazla alışveriş yaptığını belirten Mızrak, esnafın mutlu olduğunu ifade etti. Esnaf Canan Koç da, yüzlerinin güldüğünü söyledi. Bir başka esnaf Selami Şahin, pazarda alışveriş izdihamı yaşandığını söyleyerek, "Akın vardı. Bugün çok güzel alışveriş yaptılar. Otoparklar doldu taştı. Bugün çok ayrı bir gündü buldukları her şeyi aldılar" dedi.

"Edirne'de fiyatlar Bulgaristan'a göre daha ucuz"

Bulgaristanlı turistler de, Edirne'de fiyatların Bulgaristan'a göre çok daha ucuz olduğunu belirterek, "Bulgaristan çok pahalı. Edirne'ye gelip 3 bin liralık alışveriş yapıyoruz. Her şeyi buradan alıyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 39
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Geri dönmediklerine göre türkiye iyi yolda
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    6 ganyan gelirse türkiye cennete dönecek ben 7 plase diyorum chp sağcılarla doldu bunların türkiyeye ne yararı olabilir düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum bir vaatleri yok milleti değil kedi koltularını birde tayyip erdoğanı devirmek gayeleri daha başkanı belli değil hayel ürününleri 5 sağcı chp bunlarla nasıl baş edecek hiç düşündünüzmü eski akpirtililer sizi birbirinize sokacak haberiniz olsun bunlar kendi partilerinde kovuldu hayırlı olsun zaten hiçbiri olmayacak
    Cevapla
  • VARDAR 16 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç ay önce Makedonya ulkesine gittim evden çıkarken acele den dolayı pantolon kemerini almayı unutmuşum Üsküp te açık çarşıya gittim birkaç yere sordum fiyatlar 25 Euro 30 Euro dediler pazarlıkla 20 eurodan aldım sözde deri bursaya açık çarşıya geldim devamlı alışveriş yaptığım esnafa kemeri gösterdim derinin çok kalitesiz olduğunu hakiki deri kemerlerini gösterdi eniyisi 150 tl yani 10 Euro gerisini size bırakıyorum yani hayat oralarda çok daha pahalı bizim ülkemizdeki fiyatların iki üç katı yeme içme de dahil herşey bizden çok daha pahalı üç yıldız otelde kaldık sadece sabah kahvaltısı dahil 30 Euro dan kaldık Makedonya'da asgari ücret 250 Euro Bulgaristan Yunanistan hepsi aynı
    Cevapla
  • B.Uzun 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan’da asgari ücretin 250€ olduğunu sanmıyorum.
    Cevapla
  • Mümine 2 yıl önce Şikayet Et
    Burda fiyatları artırsınlar, sudan ucuz geliyor onlara.
    Cevapla
  • B.G 2 yıl önce Şikayet Et
    TL nin değeri bu kadar mı düştü bulgarlar/ yunanlılar mal almaya akın akın geliyorlar .Aslında iç acıtıcı bir durum.1 euro yaklaşık 17 tl. Rabbim ülkemizi korusun hepimize geçim kolaylığı versin bugünümüzü arattırmasın.
    Cevapla
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    onemli olan yasam kalitesi evin araban amasin iyimi saglik sigortan varmi emmekliligin var mi bunlar varsa rahatsan niye sikayet ediyorsunuz oradakiler fazla kazaniyorlarsa okadar da fazla paraya satin aliyorlar o yuzden onemli olan yasam kalitesidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle