10 bin lira maaşla eleman bulunamıyor

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar, sektörde her alanda eleman ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "İstanbul'da maliyet çok arttı hem de eleman bulmak zor. Şu anda 10 bin TL maaşla çalışacak insan bulamıyoruz" dedi.

10 bin lira maaşla eleman bulunamıyor
10 bin lira maaşla eleman bulunamıyor
GİRİŞ 22.03.2022 09:21 GÜNCELLEME 22.03.2022 11:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İtalya'nın Vicenza şehrinde düzenlenen Vicenzaoro 2022 Altın, Gümüş, Değerli Taşlar ve Tasarım Fuarı'nda gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Kamar, Kahramanmaraş'ta Kuyumcukent benzeri bir yer açıldığını, Tokat'ta taş kesim projesinin hayata geçtiğini, eleman açığını kapatmak için çalıştıklarını söyledi. Kamar, "Sektörün iki okulu var. Buralardaki stajyerler firmalarda işe başlasa da açığı karşılamıyor. Diğer mesleki ve teknik liselerde de tanıtım günleri düzenleyeceğiz" diye konuştu.

3 VARDİYAYA ÇIKARIZ

Geçen yıl ihracatlarının yüzde 80 arttığını, ikinci vardiya üretime geçtiklerini söyleyen Mustafa Kamar, "Ancak bu kez istihdam eksiği çıktı. Yeterli eleman olsa üçüncü vardiyaya da geçebiliriz" dedi.

62 FİRMA ÇIKARMA YAPTI

İtalya'nın Vicenza şehrinde düzenlenen Vicenzaoro 2022 Altın, Gümüş, Değerli Taşlar ve Tasarım Fuarı'na 62 Türk firması katıldı. İtalya'da üretici sayısı azalırken, bu boşluğu dolduran Türk firmalarının sayısı her geçen gün artıyor. Kamar, "Vicenza dünyanın en büyük fuarlarından biri. Burada Türk şirketleri öne çıkmaya başladı. Mücevherde payını yükselten iki ülkeden biri biziz, diğeri ise Çin. İtalya'nın yerini biz almaya başladık. İtalya'da üretici azalırken Türkiye'de her geçen gün artıyor" dedi. Kamar, 24-27 Mart tarihlerinde İstanbul'da Jewelry Show'un başlayacağını söyledi.

YORUMLAR 12
  • Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    maaş yerine yüzdelik verin ama işinize gelmez. siz milyonlar kazanırken işçinize de baksanız herkes koşa koşa gider.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Her kim eleman bulamıyorsa emin olun ki ucuza eleman çalıştırıyordur.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    He canım, onca kaçak suriyeli, afgan, çeçen, göçmenin envai çeşidi ucuz işçi dolu. Para pul olmuş siz de eleman bulamıyorsunuz. Allah sizi çok fena çarpacak aklınız başınıza gelmez. Ama mazlumun ahı adına çarpacak.
    Cevapla
  • pusula 2 yıl önce Şikayet Et
    milyonlar kazanıyorsunuz artırın maaşı eleman bulun.
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    bi taraf yiyecek un ekmek bulamıyor bi taraf mücevherle kafayı bozmuş Allahım sen aklıma mukayt ol..........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle