Çin’de ilk okyanus aşırı yüksek hızlı tren raylarının döşenmesine başladı

Doğu Çin Fujian eyaletinin Putian garındaki beton zemin üzerine 500 metrelik bir çift çelik rayın döşenmeye başlaması, Çin’in ilk okyanus aşırı yüksek hızlı treninin raylarının döşenmeye başlaması anlamına geliyor.

Çin’de ilk okyanus aşırı yüksek hızlı tren raylarının döşenmesine başladı
Çin’de ilk okyanus aşırı yüksek hızlı tren raylarının döşenmesine başladı
GİRİŞ 19.03.2022 16:39 GÜNCELLEME 19.03.2022 16:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

277 kilometrelik demiryolu, eyalet başkenti Fuzhou’yu liman kenti Xiamen’e bağlayacak. Saatte 350 kilometre hızla giden trenler için tasarlanan hat, her iki kent arasındaki yolculuk süresini bir saatten aza düşürecek.

Rayları yerleştiren işçiler, ileri teknolojiye dayalı bir makineye aracılığıyla sağ ve sol demiryollarını aynı anda döşüyor. China Railway 11th Bureau Group Co., Ltd. şirketi bünyesindeki proje sorumlusu Zhang Xiaofeng, bu yöntemin etkinliği hemen hemen ikiye katladığını açıkladı.

Dongnan Coastal Railway Fujian Co., Ltd. şirketinin proje sorumlusu Zhang Zhipeng ise şu andaki yaklaşık günde altı kilometrelik ray döşeme temposuna bakılırsa ray yerleştirme işinin bütününün yılın sonunda bitmiş olması gerekeceğine işaret etti. Demiryolu inşaatı projesinin 2023 yılında tamamlanması öngörülüyor.

YORUMLAR 12
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye derhal natodan çıksın.
    Cevapla
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    İran olmasaydı Osmanlıya her Avrupa'ya saldırdığı da arkadan saldirmasaydi bugün Avrupa böyle garibin müslümanın kanını ememezdi. Bu zenginliği de göremez ve hala bugün müslümanlar arası fitnelige cesaret edemezlerdi.
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarih oku sonra yorum yap böylece saçmaladığının farkında olursun
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Komplo teorisi üretiyorsun. İran kaç defa saldırmış?
    Cevapla
  • Xmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Hazarın altından tupgeçit ile iranı baypas etmeliyiz kara yolu Demir yolu en az 2 ... 3 tüp geçit yapmalıyız
    Cevapla
  • Ernur 2 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale köprüsünden bir tır 950 tl ye geciyorsa senin dediğin tüp gecitlerden gecmeye hiç bir tırcının gücüde parasıda yetmez
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin , Türkiye , Türkmenistan ve Azerbaycan işbirliğiyle Bakü - Hazar Denizi - Türkmenbaşı askı tüp geçiş projesi gerçekleştirilebilir . Böylece İran geçişi by pass edilerek , Demir ipek yolunun ulaşım süresi kısaltılabilir .
    Cevapla
  • Muhammed Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    İran olmasaydı kurda kuşa yem olurduk. Allah İran'dan razı olsun. İran olmasaydı bu bölgede batılıların azrail borusu öterdi. İyiki İran var. İyiki Rusya var, çok şükür Kuzey Kore ve dünya lideri Büyük Çin devleti var, bu dünyada.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    En önemli Stratejik demiryolu hattımızı , Çin ile birlikte inşaa edebiliriz . Avrupa - İstanbul - Konya - Adana - Gaziantep - Asya ve Afrika ; 3 Kıta'ya hızlı demiryolu hattıyla bağlantı sağlanabilir .
    Cevapla
  • Köylü 2 yıl önce Şikayet Et
    Coğrafya bilgine hayran kaldım
    Cevapla
  • Kafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya Türkiye'nin batıdan sebeplen mesi varken niye çin denir anlamış değilim yok demir yoluymus yokipek yoluymus bu hayelleri bırakın çin aramızda 5000 KLM. Var arda adı devlet ama Rusya'nın borusunun örttüğü bir coğrafya var üstelik çin ve rüya hat hot dediğinde bizim gücümüz varmı onlara sesini kes diyecek bu iki devlet dünyayı yöneten 5 devletten ikisi bizim askeri gücümüz olsa ne yazar olmasa ne yazar yaptırım gucun varmı yok eee...şimdi bana terörist vatan hani diye hakaret eden olursa onlara kat ne kat iade ederim diyecek olanlar cografyayi bir öğrenin bati coğrafi olarak bize zaten muhtaç niye bize muhtaç olmayan ülkelere boyun egeriz anlamış değilim öğrenin lafla bu işler olmuyor
    Cevapla
  • Ömer Gündüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve Rusya önemli 2 güç bunlarla ilişkiler arttırılmalıdır. Ve işbirliği geliştirilmelidir. Bir an evvel NATO üyeliğinden ayrılmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle