İlk indirim pompaya yansıdı: Benzin ve motorin fiyatlarına ikinci indirim kararı

Motorinin satış fiyatında bugün itibariyle geçerli olmak üzere 2 lira 38 kuruşluk indirim geldi ve pompa fiyatlarına yansıdı. Yeni indirimin ise, bu gece (16 Mart) gelmesi ve benzinde 1 lira 76 kuruş, motorinde 93 kuruş olması bekleniyor.

GİRİŞ 15.03.2022 07:53 GÜNCELLEME 15.03.2022 10:38
Bu Habere 302 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna kriziyle birlikte 130 dolar seviyesini gören Brent petrol fiyatlarının 100 dolara gerilemesinin ardından motorine indirim geldi.

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere; motorinin litre fiyatı 22,81 liradan, 2 lira 33 kuruşluk indirimle 20 lira 53 kuruş seviyesine geriledi.

Yapılan indirimle ilgili EPGİS'ten bir açıklama gelmedi.

BENZİN VE MOTORİN'E BİR İNDİRİM DAHA BEKLENİYOR

Motorin fiyatlarına 15 Mart'ta gelen 2 lira 38 kuruşluk indirimin ardından, benzin ve motorin fiyatlarında yeni bir indirim daha bekleniyor.

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; 16 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 76 kuruş, motorinde 93 kuruş indirim hesaplanıyor.

Kesin rakamlar net olmamakla birlikte; indirim tutarlarının pompaya yansıması bekleniyor.

SEKTÖR BİR ARAYA GELECEK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) öncülüğünde sektörün bileşenleri 16 Mart Çarşamba günü toplanacak.  

Fiyat artışları sonrasında akaryakıt bayilerinin durumu ile ilgili değerlendirmeler yapılacak.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 302
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Birileri halkı hortumlarken fatura devlete hukumete kesiliyor devlet işi kimsenin insiyatifine Bıraklamaz yok epdk epgıs millet bunlara bakmaz cebinden çıkana bakar yetkili Buyuklerimiz uyanık olsunlar akıllı düşüneyim diyene kadar uyanıklar milleti soyuyor
    Cevapla
  • Okur 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Petrol fiyatları bir yıl içinde %200 den fazla zamlandı. Mademki 130 dolardan 100 dolara geriledi, o zaman fiyatların da en az %30 oranında düşmesi gerekmez mi? Bunlar işin üç kağıdındalar, üç adım ileri, yarım adım geri taktiğiyle halay çekiyorlar. Millet burnundan soluyor, bunlar zam paralarıyla halay çekiyorlar.
    Cevapla
  • Halıl 2 yıl önce Şikayet Et
    akaryakıt 10 tl düşmesı lazım..Enerjı bakanlığı ile Tıcaret bakanlığı,Epdk beraber ındırım arttırım yapması lazım.Özel sektör işin içinde olmaması gerekır..çok çok pahalı akaryakıt..Petrol ucuzken tonlarca Venezuelladan Irandan Lubyadan Sudandan Nıjerden alıp 1 yıllık depoları doldurmak şart..olağanustu durumlarda petrole zam gelse dahı etkılenmememız lazım..Stoklu çalışalım..
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Size bedava da yapsalar yaranılmaz,İçinizde kin ve hazımsızlık var. Allah size doğruyu görmeyi nasip etsin.
    Cevapla
  • RantSavar 2 yıl önce Şikayet Et
    Güdülmek hoşunuza gidiyor anlaşılan
    Cevapla
  • N.Ozyurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce 100 dolardayken TL olarak kaça satılıyordu o seviyeye kadar inmesi gerekiyor.Yoksa olması gereken indirimin altındakini lütuf gibi sunmasinlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle