Petrol fiyatları düştü! Benzin ve motorine indirim geliyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla sonrası 105 doları gören petrol fiyatlarının 93 dolar seviyesine gerilemesi akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Pazartesi gece yarısından geçerli olmak üzere motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim bekleniyor.

GİRİŞ 26.02.2022 17:09 GÜNCELLEME 26.02.2022 17:19
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Tüm dünyada enerji fiyatlarının 10 kat arttığı ortamda, sırf geçen yıl ÖTV almayarak vatandaşa akaryakıtta 65 milyar liralık destekte bulunulurken, yine yapılan çalışmalarla vatandaşın bütçesine destek olunmaya devam ediliyor.

MOTORİNE 96, BENZİNE 81 KURUŞ İNDİRİM

Rusya'nın tetiklediği dolar kuru ve Brent petrolün yükselişi akaryakıt fiyatlarına da zam olarak yansırken, bu kez indirim açıklaması geldi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre pazartesi gece yarısından (Salı günü) geçerli olmak üzere motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim gelecek. Motorindeki indirimin tamımı pompaya yansıyacak olup, benzinde devletin ÖTV alacağı bulunduğundan bir kısmı ÖTV'ye gidecek.

8 YIL SONRA 100 DOLARI AŞTI

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatması petrol fiyatlarında sıçrama yarattı. Brent petrol 2014'ten bu yana ilk kez 105 doları gördü.

Petrol fiyatları

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

YORUMLAR 158
  • Pompa ;) fiyatı 2 yıl önce Şikayet Et
    2 ileri 1 geri mehtaran takımı gibi ver mehteri :)))
    Cevapla
  • Serhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerde 2 ileri bir geri olsa keşke 50 ileri bir geri
    Cevapla
  • Cifci 2 yıl önce Şikayet Et
    105 dolardan 93 dolar düşüyor arada 12 dolar fark var buda 96 kuruşa mi denk geliyo yarısından fazlası vergi erdoğan bu yüzden bol keseden dagtiyo paraları
    Cevapla
  • bahattin 2 yıl önce Şikayet Et
    varil fiyatı düsüyor pompaya yansıma normal korkma reis paranı yemez
    Cevapla
  • Tahir 2 yıl önce Şikayet Et
    1.057 kş denk geliyor
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Küresel güçlerin gözü cebimizde. Cebinizdeki paraları azar azar bitirmek istiyorlar. Paranızı koruyun, cebinizi biraz kısın.
    Cevapla
  • Serhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl kısacaksın? Orta sınıf diye bişey kalmadı zatende emeklisi asgari ücretlisi zaten zaruri ihtiyacı ve faturaları dışında neye para ayırabilir ki cebini kıssın? Onlara dahi yetişemiyor zaten.
    Cevapla
  • Anlamadigım 2 yıl önce Şikayet Et
    Çikarken 1.6 tl çıkan zam dahada aşağı düşerken nasıl yarı yarıya yansıyor. Sonrada ağlamyın kimse gezmiyor petrol kapatıyoruz diye
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu cıkarken 96 dolardan 105 dolara 1.16 tl zam 93 dolara inerkende 83kr indirim.bu nasıl matematik.en az 1.25 tl .ndirim olması gerekmezmi
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kızdırmayın adamı 2 ₺ artırırsa kim sesini çıkartabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle