TVF: Turkcell’de yönetim kurulu değişmemeli

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Bilgi Teknolojileri'nden yapılan açıklamada, operasyonel ve finansal performans açısından Turkcell’in Yönetim Kurulu’nda değişikliğe gidilmesini gerektirecek herhangi bir gerekçe olmadığı bildirildi.

TVF: Turkcell’de yönetim kurulu değişmemeli
TVF: Turkcell’de yönetim kurulu değişmemeli
GİRİŞ 26.02.2022 09:44 GÜNCELLEME 26.02.2022 09:44

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) özel durum açıklaması yapıldı. TVF Bilgi Teknolojileri İletişim Hizmetleri Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ, Turkcell'de yüzde 26.2 paya sahip Türkiye Varlık Fonu'nun yüzde 100 iştiraki.

Duyuruda, "Şirket ile ilgili son dönemde IMTIS Holdings (IMTIS) ve LİT UB Holdings (LetterOne) tarafından zaman zaman ayrı zaman zaman da birlikte gerek KAP gerekse ABD Menkul Kıymetler Komisyonu (SEC) nezdinde 15 Ekim 2021 tarihinden itibaren, en son Genel Kuruldan altı ay sonra çeşitli açıklamalar yapılmaya başlanmıştır" hatırlatması yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi: "Turkcell Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı bir yıldan kısa bir süre önce yapılan, IMTIS temsilcileri ve diğer hissedarların ve temsilcilerinin de katıldığı, Turkcell Olağan Genel Kurul Toplantısında, IMTIS temsilcisinin de olumlu oyunu alarak üç yıl süre için seçilmiştir.

Seçilen bağımsız üyelerin değiştirilmesini gerektiren ve Turkcell’in bağlı olduğu mevzuat uyarınca söz konusu kişilerin bağımsızlık kriterlerini yitirdiği ya da korumaya devam etmediğine dair herhangi bir bilgi, belge veya kanıt an itibariyle ortaya konulmamıştır. Finansal yapının bozuk olduğuna dair gösterge yok...”