Duru Bulgur'a 4.4 milyon TL ceza

Rekabet Kurumu'nca perakende zincirlerine yönelik satışlarında, yeniden satış fiyatı belirlediği iddiası üzerine hakkında soruşturma başlatılan Duru Bulgur Gıda San. ve Tic. A.Ş.'ye 4 milyon 407 bin 979,26 TL idari ceza verildi.

GİRİŞ 22.02.2022 12:24 GÜNCELLEME 22.02.2022 12:26
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Duru Bulgur Gıda San. ve Tic. A.Ş.'nin, ticaretini yaptığı bulgur, pirinç ve bakliyat ürünlerinin Konya ve Karaman bölgesinde yer alan perakende zincirlerine yönelik satışlarında yeniden satış fiyatı belirlediği iddiası üzerine, hakkında 4054 sayılı kanunun 4'üncü maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

4.4 MİLYON TL CEZA

Rekabet Kurulu'nca dosyanın müzakeresi sonucunda Duru Bulgur San. ve Tic. A.Ş.'nin perakende seviyesinde faaliyet gösteren teşebbüslerin yeniden satış fiyatlarını belirlemek suretiyle 4054 sayılı kanunun 4'üncü maddesini ihlal ettiği belirlenirken, adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi. Söz konusu eylemin 4054 sayılı kanunun 5'inci maddesi kapsamında muafiyetten yararlanamayacağına, 2020 yılı gayrisafi gelirleri üzerinden takdiren 4 milyon 407 bin 979,26 TL idari para cezası verildi.

DURU BULGUR'DAN İLK AÇIKLAMA

Duru Bulgur'dan karara ilişkin yapılan açıklamada, "Tüketicilerimize kaliteli ve sağlıklı ürünleri en uygun fiyatla ulaştırmak temel ilkemiz. Bu çalışmaları yürütürken ülkemizin tarım politikalarına katkı yapmayı ve yerli çiftçimizi desteklemeyi kendimize misyon edindik. Tüketicilerimize ürünlerimizi sunarken, piyasanın rekabet koşullarına her zaman saygı gösteren prensiple çalıştık." denildi.

Açıklamada, 2018 yılında, Rekabet Kurumu tarafından firmada gerçekleştirilen "ön araştırma" sonucunda herhangi bir ihlale rastlanmadığı ve soruşturmaya gerek olmadığının bildirildiği kaydedilirken, söz konusu ön araştırma sonucunun tam tersi yönde karar verildiğine işaret edildi.

Kararın hukuki güvenlik ilkesini zedelediği ve Rekabet Hukuku ilkelerinden uzak, haksız ve adaletsiz bir karar olduğu, kendini şirketlere rekabet danışmanı gibi tanıtıp, hizmetini satın almaya zorlayan kişilerin önünü açacağını, bu durumun kullanılmasının teşvik edeceği kaydedildi.

"YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ"

Açıklamada, "Gerekçeli kararın tebliğini takiben, yasal haklarımızı kullanacağız ve bu haksız kararın iptali için dava açacağız. Duru Bulgur olarak her zaman faaliyetlerimizi dürüstlük ve güvenilirlik ilkelerine bağlı olarak; kanunlara ve yasal düzenlemelere uygun şekilde sürdürdük. Bağımsız ve adil yargımızın uğradığımız bu haksızlığa dur diyeceğini ümit ediyoruz." denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 146
  • Ramazan Ardıç 2 yıl önce Şikayet Et
    Az yazmışlardır
    Cevapla
  • yaltın 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarim kredi koop. Mağazaları da zincir marketlerdeki ürünleri de satıyor, satmasınlar.
    Cevapla
  • Yaramam.lı 2 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan birde haklarını arauaçaklatmış atayıp dün bir makette gittim duru bulgurun fiatı 59.90 kasada 69.90 sebibi sordum bugün yeni zam geldi dedi duru bulgur a.ş kimin yanında
    Cevapla
  • Mithat 2 yıl önce Şikayet Et
    Markette hangi fiyat düşükse onu ödersiniz. Raf ise raf fiyatını, kasa ise kasa fiyatını. Bilginiz olsun.
    Cevapla
  • esco 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye' de tüm üreticiler tüm tüccarlar hırsızmış da ben bilmiyormuşum, ah ben safmışım hem de ne safmışım,
    Cevapla
  • Düşünce 2 yıl önce Şikayet Et
    Ceza kesmek yetmez kapatacaksınız marketleri stokxulara gelince stok ispat wedelince sartırmaıp depoda bulgur kurtkanacak anayasa yeterli deyil bu nedir hırsıza katı ceza yok stokcuya yok markete bir ay kapatma cesası yok bu nasıl bir iş kes cezayı ödesin hıncını tekrar millette ödetsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle