Emeklilere zamlı bayram ikramiyesi yolda: Toplamda 4 bin TL...

Memur maaşları, emekli aylıkları ve asgari ücretlilere yapılan zamdan sonra milyonlarca emekliye verilen bayram ikramiyelerinde de bu sene zam olacağı gündeme geldi.

GİRİŞ 21.02.2022 14:55 GÜNCELLEME 21.02.2022 18:09
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

2018 yılından beri her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kere emekli vatandaşlara biner lira ikramiye ödeniyor. 2021 yılında ise 1100 TL ikramiye ödenmişti. 2022 yılı itibarıyla beraber pek çok kalemde önemli iyileştirmeler yapıldı. Yapılan iyileştirmeler sonrası ise gözler bayram ikramiyelerine çevrildi.

Emekliler tarafından maaşlarda olduğu gibi ikramiyelerde de önemli bir artış talep edilirken, enflasyon rakamları doğrultusunda konuyla ilgili çalışmalar da başladı.

TOPLAMDA 4 BİN LİRA

Geçtiğimiz yıl bayram ikramiyeleri bin 100 lira olarak hesaplara yatırılırken, bu yıl kulislerde neredeyse yüzde yüze yakın bir zam yapılıp hesaplara yatırılacağı konuşuluyor.

İkramiyeler ise; Ramazan Bayramı'nda 2 bin, Kurban Bayramı'nda da 2 bin ödenerek toplamda 4 bin lirayı, emeklilerin hesaplarına yatırılması planlanıyor.

Konuyla ilgili çalışmalar sonrası son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyuracak.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİYOR?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular,

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabiliyor.

YORUMLAR 137
  • Necmettin Sezer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bize yokmu diyen memur kardeşlerim halinize şükredin sizden kötü şartlar da geçinmeye çalışanlar var Ama devlet memurluğunu beğenmiyorsanız sırada memur olmak için bekliyen çok şükredecek insan var.Sizin içinde özel sektör de çok para veren var ama konuşarak değil çalışarak tabiii.!!
    Cevapla
  • KPSSMEMURIX 2 yıl önce Şikayet Et
    sen önce git kpss den 90 al boş yapma. puanı alan düdüğü çalar. hakkımız tabiki de mayışlarımız yüzde yüz artmalı senede iki kez de bayram ikramiyesi almalıyız. hatta sabah 10 öğlen 2 arası çalışmalıyız. Yürü git ders çalış.
    Cevapla
  • KPSSMEMURIX 2 yıl önce Şikayet Et
    sen önce git kpss den 90 al boş yapma. puanı alan düdüğü çalar. hakkımız tabiki de mayışlarımız yüzde yüz artmalı senede iki kez de bayram ikramiyesi almalıyız. hatta sabah 10 öğlen 2 arası çalışmalıyız. Yürü git ders çalış.
    Cevapla
  • Armina 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankalardan maas promosyonu olarak 15-20 binlira alıyorlar emekli 750 lira, hala bazı aç gözlü memurlar emekliye verilende gözleri.
    Cevapla
  • Uçuyoruz be 2 yıl önce Şikayet Et
    Trt payı da kalktı artık fazla gelmez fatura
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim bey Memurlara emeklilerden iki üç hatta on kat fazla para aldıkları için verilmiyor olmasın .?!!!! ... oldu olacak esnafa patrona herkese verilsin burda maksat dar gelirliye destektir yapılan güzel şeyleri biraz da takdir edin be menfaatçi olmayın Allah c.c devletimize zeval vermesin amin
    Cevapla
  • kaşkarlı mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    halil dağlı 35 sene sana yaramamış ağlayan hep sizsiniz esnaf olmasa siz acınızdan ölürsünüz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle