Bulgar vatandaşların alışveriş yarışına girdi

Bulgaristan hükümetinin ülkeye dönüşlerde uyguladığı PCR test zorunluluğunu kaldırmasının ardından akın akın tur otobüsleriyle ve araçlarıyla Edirne’ye gelen Bulgarlar,ekmeğinden suyuna kadar her türlü ihtiyacını kentteki esnaftan karşıladı

Bulgar vatandaşların alışveriş yarışına girdi
Bulgar vatandaşların alışveriş yarışına girdi
GİRİŞ 21.02.2022 10:57 GÜNCELLEME 21.02.2022 10:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye’den Bulgaristan’a dönüşlerde uygulanana PCR test zorunluluğunun kaldırılması kent esnafına can suyu oldu. Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri Edirne’ye akın eden Bulgar turistlerin bagajlarında yer kalmadı. Çuvallar ve kolilerle alışveriş yapan Bulgarlar, aldıklarını taşımakta zorlandı. Gıdadan giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar birçok ihtiyacını Türkiye’den karşılayan Bulgarlar, artık ekmek ve suyunu da Edirne’den almaya başladı. Hafta sonu yaşanan turist yoğunluğuna bağlı olarak otoparklarda yer kalmazken, çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerinde de adım atacak yer kalmadı.

Alışveriş için Bulgaristan'dan gelen Yusuf Mümin, "Her şeyimizi Edirne’den aldık. Yiyecekten giyime kadar ne lazımsa alıyoruz. Her hafta geliyoruz. Arabayla geldik, bagajlarımızı doldurup döneceğiz" dedi.

Nurdan Çatova, "Kuzu eti aldık, dana eti aldık. Yağımızı, her şeyimizi aldık. Her zaman geliyoruz. Doldurup gidiyoruz. Ekmeğimizi, suyumuzu, deterjanımızı alıp gidiyoruz" dedi.
Yılmaz Haluk, "Bulgaristan’dan Edirne’ye alışverişe geliyoruz. Yemeni, ayakkabı, çanta, yiyecek, domates, pırasa, marul gibi sebzeler de alıyoruz" dedi.

Pazar esnafı Alona Sozonova, "2 hafta kadar işlerimiz çok durgun geçti. Çünkü Bulgar gelmeyince çok fazla satış yapamadık. Bulgaristan’da PCR test zorunluluğunun kaldırılmasının ardından işlerimiz hareketlenmeye başladı" dedi.

Edirne esnaflarından Şenol Tuna, "İşlerimiz açıldı. Bulgarlar gelmeye başladığından beri satışlarımız arttı ve işlerimiz hareketlendi. Genellikle hafta sonlarını tercih ediyorlar. Cumadan pazara kadar çok yoğunluk yaşanıyor. O zamanlarda daha çok ilgi gösterip, daha fazla alışveriş yapıyorlar. Ciğer yiyorlar, alışveriş yapıyorlar. Tur otobüsleri de çok fazla var. Yüklü alışveriş yapıyorlar. Bu da bize cansuyu oluyor" dedi.

Edirne’ye akın eden Bulgar turistler, ihtiyaçlarını alabilmek için birbirleriyle yarıştılar. Aldıklarını bavullara doldurup araçlarının bagajını yerleştiren Bulgar vatandaşlar, kentte yemek yedikten sonra Edirne’den ayrıldılar.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    çok kötü bir durum değil ki bu. ihracatımız artıyor sonuçta.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    ahmete cevapa cevap; biz malımızı istediğimiz fiyata satıyoruz. adamlar ücretini ödüyor. aynısını çin yapınca ticaret oluyor. biz yapınca yağma oluyor. bu arada ihracat nasıl bişey oluyor. sanki bizim tekstilciler yabancılara fason üretim yapınca yağma olmuyor. iyi araştırmak lazım yazmak için.
    Cevapla
  • Ahmete cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak güzel kardeşim belli ki bilmiyorsun. Buna ihracat denmez çünkü onların aldıkları mallar iç piyasaya yerli halkın tüketimi için sürülmüş mallar. İhracat başka bişey buna yağma denir. Bunlar senin malını alır sonra sende ağlarsın bu mal niye artmış diye.
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    gurbetciler turkiyeden avrupaya gittigi zaman bulgar sinirinda et sucuk peynir sut zeytinyagi ot yeşilik ve daha çok seyleri gumrukte sinirda geçirmek yasak. ama burdaki bulgar vatandaslar turkiyeden bulgaristana herşeyi geçire biliyor bu nasil iş
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl mantık
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok acı bir durum. Ekonomimizi düzeltmek elimizde aslında. Bilinçli olsak ve bunun yanında Allah korkusu çözme yeterlidir.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    rıskız 10 da 9 u ticarette. ticaretin acı durumu mu olur. çin satınca ticaret, biz satınca acı durum. yunanistan da gelsin alsın. küçük esnaf kazansın. ekonomi ticaret ile düzelir. satacaksın kazanacaksın. kazandıkça büyüyeceksin markalaşacaksın. markan büyüdü mü büyük pazarlara satacaksın. ticaretin kuralı bu. ama ahlaklı olacaksın. aldatmayacaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle