Erdoğan'ın talimatı sonrası suya indirim haberleri peş peşe geliyor

Temel gıda ürünlerindeki KDV oranlarının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla, AK Partili belediyeler de su abonelerinden alınan KDV oranında indirime gitti. Açıklamalar peş peşe geliyor.

Erdoğan'ın talimatı sonrası suya indirim haberleri peş peşe geliyor
Erdoğan'ın talimatı sonrası suya indirim haberleri peş peşe geliyor
GİRİŞ 18.02.2022 10:50 GÜNCELLEME 18.02.2022 11:23
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Temel gıda ürünlerindeki KDV oranlarının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla, AK Partili belediyeler de su abonelerinden alınan KDV oranında indirime gitti. AK Partili belediyelerde su fiyatlarındaki KDV de yüzde 1'i indirildi.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına seslenmiş ve "AK Partili belediyelerin olduğu yerde en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızı su parasında rahatlatacaklar" demişti.

Erdoğan'ın "AK Partili belediyelerin olduğu yerde en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızı su parasında rahatlatacaklar" sözlerinin ardından, AK Partili belediyelerden peş peşe 'indirim' açıklamaları gelmeye başladı.

GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere tüm abone türlerinde faturalardaki su kullanım bedellinde KDV oranını, yüzde 8’den yüzde 1’e indirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" tanıtım toplantısında açıkladığı temel gıda maddelerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirim uygulamasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Kuruma bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (GASKİ), mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere tüm abone türlerinde su faturalarında bulunan su kullanım bedellinde uygulanan KDV oranını yüzde 1’e çekti.  Buna göre aboneler 14 Şubat 2022 tarihinden itibaren tükettikleri suyu indirimli kullanacak.

Konu hakkında sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bir küçük müjdemiz var. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gıda maddelerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi kararını içme suyuna uyguladık. Bundan böyle Gaziantepliler kullandıkları su bedelinde sadece yüzde 1 KDV ödeyecekler. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

KOCAELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla 14 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarında Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 1’e indirmişti.

14 Şubat’tan geçerli olmak üzere mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere bütün abone türlerinde yeni fiyat uygulanmaya başlamıştı.

BURSA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vergi indirimi uygulamasına yönelik kararı sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Aktaş, "Su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirdik. Bursa'mıza hayırlı olsun." ifadesini kullanmıştı.

KONYA'DA YÜZDE 7 İNDİRİM DE BAŞKAN'DAN

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın su tarifelerinde indirim yapılması talimatı üzerine yüzde 7 KDV indirimine ilave olarak Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde su tarifelerinde yüzde 7 daha indirim kararı aldıklarını söyledi. Başkan Altay, böylece Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla su fiyatlarında yüzde 14’lük indirim yaptıklarını ifade etti.

AKSARAY

Aksaray Belediyesi su ücretindeki KDV oranında indirim yaptı. Yüzde 8 olan oranı 1’e indirdi. Belediye Başkanı Enver Dinçer, gıda fiyatlarında KDV indirimi kararının ardından belediye olarak kendilerinin de su abonelerinden alınan KDV oranında yüzde 7 indirim yaptıklarını ve mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere bütün abone türlerine yeni fiyatlandırmanın uygulanmaya başladığını açıkladı.

BİNGÖL

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da su abonelerinden alınan KDV oranında yüzde 7 indirim yaptıklarını açıkladı.

Başkan Arıkan yaptığı açıklamasında, enflasyonla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan karar doğrultusunda yerel yönetimler olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti. Başkan Arıkan, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı karar ile içme suyu tüketim bedeli üzerindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1’e indiriyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

KIRIKKALE

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da su aboneliğine yönelik yapılan vergi indirimi kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Saygılı yaptığı paylaşımda, "Enflasyonla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı KDV indirimini şebeke suyumuzda da uyguluyoruz. Su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirdik. Kırıkkale'mize hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

NİĞDE

Niğde Belediyesi de su faturalarındaki yüzde 8'lik KDV oranını yüzde 1'e indirdi.
Belediye Başkanı Emrah Özdemir; "Niğde Belediyesi olarak halkımızın temel ihtiyaç kalemlerinden birisi olan su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirdik. Ekonomik anlamda vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Niğde Belediyesi olarak her alanda üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

ELAZIĞ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları sosyal medya üzerinden kent genelinde su fiyatlarındaki KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indirdiklerini açıkladı.

Başkan Şerifoğulları sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı karar ile enflasyonla mücadele kapsamında Elazığ Belediyesi olarak su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e indirdik şehrimize hayırlı olsun" dedi.

SİVAS

Sivas Belediyesi enflasyonla mücadeleye destek verme adına harekete geçmişti.

Yapılan açıklamada; içme suyu kullanım bedelinde ve belediye iştiraki olan Özbelsan şirketince üretilen unlu mamullerde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e çekildiği duyurulmuştu.

Belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada; “Enflasyonla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanımızın açıkladığı KDV indirimi kararının ardından içme suyu kullanım bedelinde ve Özbelsan unlu mamullerimizde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'eindirdik” denilmişti.

İBB'NİN ZAM TEKLİFİ REDDEDİLDİ

Bir çok belediye suda KDV oranlarını yüzde 8'den 1'e indirdiklerini duyurmaya başlarken İstanbul Büyükşehir Belediye yönetimi suya yüzde 90 ile yüzde 175'lere varan zam teklifi için olağanüstü toplanmıştı. Zam teklifi AK Parti'nin oylarıyla reddedilmişti.

BELEDİYE MECLİSLERİ BELİRLİYOR

Büyükşehir statüsündeki yerlerde su ücretlerini büyükşehir belediye meclisleri, diğer illerde ve ilçelerinde ise her belediye su fiyatını kendisi belirliyor.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Belediyesi, su tüketim bedelinde yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e indirdi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı enflasyonla mücadele kapsamında, Gümüşhane Belediyesi olarak, 2021'de tüm tarifelerimize zam yapmamıştık, şimdi de yüzde 7 indirim yaparak su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirdik. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

AMASYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin belediyelere su tarifesinde indirim çağrısının ardından Amasya Belediyesi, şebeke suyunun tonunu 1 lira 20 kuruştan 1 liraya indirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, gazetecilere, sosyal adaleti ön planda tutan bir belediye olmaya çalıştıklarını söyledi.

Amasya'da daha önce 1 Ocak 2021'den itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarına yüzde 50 indirim yaptıklarını ve suyun tonunu 1 lira 20 kuruştan verdiklerine dikkati çeken Sarı, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün su faturaları ile ilgili bir açıklamaları oldu. Bundan bir saat önce de Sayın Genel Başkanımızın MHP’li belediyelere yazılı talimatları var. Gönderilen yazıda, 'Vatandaşlarımızı bir noktada rahatlatabilmek kaydıyla su ücretlerinin ucuzlatılması' ibaresi yer alıyor. Zaten Türkiye'de en ucuz suyu veren bizdik. Suyun tonu bizde zaten 1 lira 20 kuruştu. Gelen talimatla kaliteli ve berrak içebileceğiz suyu 1 liraya indirdik. Hani bir tabir var ya, 'sudan ucuz', biz bu tabiri kaldırdık. Sudan ucuz hiçbir şey yok Amasya'da. 'En ucuz su faturası nerede?' diye sorarsanız, 'Amasya' diyoruz."

Erdoğan'ın talimatı sonrası suya indirim haberleri peş peşe geliyor

ERZURUM

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere tüm abone türlerinde su kullanım bedelinde KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e indirdi.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şunları kaydetti:

“Devlet Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin açıkladığı temel gıda maddelerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirim uygulaması talimatı sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de hemen harekete geçtik. Büyükşehir Belediyemize bağlı Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’müz (ESKİ), mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere tüm abone türlerinde su faturalarında bulunan su kullanım bedelindeki KDV oranını yüzde 1’e çekti. Bu indirimle birlikte Erzurumlu hemşehrilerimiz bundan böyle su faturalarında sadece yüzde 1’lik bir KDV ödeyecek. Sudaki KDV indirimimiz şehrimize, vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”

VAN'DA YÜZDE 14 ORANINDA İNDİRİM

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın su indirimi çağrısının ardından Katma Değer Vergisi (KDV) dahil içme suyu fiyatlarında yüzde 7+7 oranından indirim uygulayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı” Resmi Gazetede yayımlandı. Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, yayımlanan karar ile birlikte 14 Şubat 2022 Pazartesi gününden itibaren su fiyatlarında Katma Değer Vergisini (KDV) yüzde 8’den 1’e indirdi. Bunu yanı sıra enflasyonla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın su fiyatlarındaki indirim çağrısı sonrası VASKİ Genel Müdürlüğü, KDV dâhil içme suyu fiyatlarında yüzde 7 oranında daha indirim kararı alarak toplamda yüzde 14 indirim uygulayacağını açıkladı.

VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, enflasyonla mücadele kapsamında alınan kararlarla birlikte VASKİ Genel Müdürlüğü olarak içme suyu fiyatlarında 14 Şubat 2022 Pazartesi gününden itibaren KDV’yi yüzde 8’den 1’e indirdiklerini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine Katma Değer Vergisi (KDV) indiriminin yanı sıra yüzde 7 oranında daha indirim yaparak içme suyu fiyatlarında toplam yüzde 7+7 oranında indirim uygulayacağız. Enflasyonla mücadelede konusunda vatandaşlarımızın yanındayız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 110
  • Hayırlı traşlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik zammı , elektrik dağıtım şirketlerinin dolar borçları nedeniyle olmuştur Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Fahri alem 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla elektrik ve gaz zamminin en az yarisi geri cekilmeli
    Cevapla
  • Yallız kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sınırları içinde yaşayan tüm değerli insanlar sizleri saygıyla selamlıyorum son yıllarda bütün halkımız iyice fakirleşti geçim sıkıntısı yaşıyoruz hayat da kalmak için direniyoruz gelirlerimiz giderlerimizi karşılamaz oldu hiç bir ürünün fiyatı inmiyor hep yükseliyor tabiki kışın farklı yazın farklı fiyatlar var ve hep yükseliş var indirim yok zammın indirimi olmaz bu durumun böyle olması halkın bizleri yönetenleri iyi secemediginden kaynaklıdır işini yapamayan vatan millete zarar verenlere oy vermeyin çalışana hizmet edene oy verin. Değişim her zaman şarttır başka partilere de şans verin fakat hata yapmayın çünkü bedeli çok ağır
    Cevapla
  • Vatandas dasdan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi %127 nin 7 si gitti %120 zam ,bumu indirim
    Cevapla
  • Yallız kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu aziz vatanın her karış toprağı şehit kanlarıyla alınmıştır vebizlere amenet edilmiştir bu vatanın bir karış toprağını satanlar ve başka ülkelere kiraya verenler ve bu duruma seyirci kalan ses çıkarmayanlar vatan ve millet hainleridir ne mutlu türküm diyene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle