Belediyeler sudaki KDV oranlarını yüzde 1'e düşürdüklerini duyurdu

Bir çok belediye suda KDV oranlarını yüzde 8'den 1'e indirdiklerini duyurmaya başlarken İstanbul Büyükşehir Belediye yönetimi suya yüzde 90 ile yüzde 175'lere varan zam teklifi için olağanüstü toplanıyor...

Belediyeler sudaki KDV oranlarını yüzde 1'e düşürdüklerini duyurdu
Belediyeler sudaki KDV oranlarını yüzde 1'e düşürdüklerini duyurdu
GİRİŞ 17.02.2022 09:49 GÜNCELLEME 17.02.2022 16:36
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, ”Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı” Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından bir çok belediye  harekete geçerek su faturalarındaki KDV oranını yüzde 1'e düşürdüklerini duyurdu. 

İstanbul'da ise bu durumun aksine suya zam için İBB meclisi acil toplanıyor.

BURSA'DA SU FATURALARINDAKİ KDV ORANI YÜZDE 1'E DÜŞTÜ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vergi indirimi uygulamasına yönelik kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

Aktaş, "Su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirdik. Bursa'mıza hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, su faturalarındaki KDV'yi yüzde 1'e düşürdü

ALTINOVA'DA SU FİYATLARINA KDV İNDİRİMİ

Yalova'nın Altınova Belediyesi, 14 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarında Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 1’e indirdi.

Enflasyonla mücadele kapsamında alınan karar ile birlikte, temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Bu karar doğrultusunda Altınova Belediyesi, su fiyatlarında KDV oranını yüzde 1’e indirdi.

14 Şubat’tan geçerli olmak üzere mesken, işyeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere bütün abone türlerinde yeni fiyat uygulanacak.

SİVAS BELEDİYESİNDEN ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEK

Sivas Belediyesi enflasyonla mücadeleye destek verme adına harekete geçti.

Yapılan açıklamada; içme suyu kullanım bedelinde ve belediye iştiraki olan Özbelsan şirketince üretilen unlu mamullerde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e çekildiği duyuruldu.

Belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada; “Enflasyonla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanımızın açıkladığı KDV indirimi kararının ardından içme suyu kullanım bedelinde ve Özbelsan unlu mamullerimizde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'eindirdik” denildi

Sivas Belediyesi su kullanım bedelini yüzde 1'e düşürdü

Alınan karar vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

KİLİS BELEDİYESİ SU TÜKETİM BEDELİNİ KDV ORANINI YÜZDE 1'E DÜŞÜRDÜ

Kilis Belediyesi, su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 1'e düşürdü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı karar ile enflasyonla mücadele kapsamında gerekeni yapıyoruz ve su tüketiminde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

NEVŞEHİR'DE SU TÜKETİMİNE KDV İNDİRİMİ

Elbeyli ilçe belediyesi de su tüketim bedelindeki KVD oranını yüzde 1'e düşürdüğünü duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel gıda ürünlerindeki fiyat artışının önüne geçmek adına yapılan KDV düzenlemesiyle birlikte uygulanmaya başlanan KDV indiriminin ardından Nevşehir Belediyesi de harekete geçti. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ın talimatıyla Nevşehir Belediyesi’nde su abonelerinden alınan KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi için çalışmalar başlatıldı. Belediye Başkanı Savran konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gıda fiyatlarında KDV indirimi kararının ardından belediye olarak kendilerinin de su abonelerinden alınan KDV oranında yüzde 7 indirim yaptıklarını ve mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere bütün abone türlerine yeni fiyatlandırmanın uygulanmaya başladığını açıkladı.

Savran açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı karar ile enflasyonla mücadele kapsamında bizde gerekeni yapıyoruz ve su tüketiminde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiriyoruz" dedi.

DÜZCE BELEDİYESİ'DE HAREKETE GEÇTİ

 Düzce Belediyesi de su abonelerinden alınan KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e düşürdü. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatlarıyla su fiyatlarında KDV oranının yüzde 1 olarak düzenlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

Düzcelilerin her zaman yanında olduklarını ve gereken adımların da vatandaşların menfaati üzerine atıldığını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda fiyatlarında KDV indirimi kararının ardından biz de su abonelerinden alınan KDV oranında yüzde 7 indirim yaptık. Mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere bütün abone türlerine, 14 Şubat'tan geçerli olmak üzere yeni fiyat uygulanmaya başladı. Düzce’mize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KDV ORANINI DÜŞÜRDÜĞÜNÜ DUYURDU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, içme suyu kullanım bedelinde yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1'e indirildiğini açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak içme suyu kullanım bedelinde yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e indirdik. Hemşehrilerimizin kaliteli olan suyumuzu çok daha düşük maliyetle tüketebilmesi için kadim şehrimize yakışır şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

Başkan Büyükkılıç: Su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 1'e düşürdük

KAYSERİ'DE DE SU TÜKETİM BEDELİNDEKİ KDV ORANI YÜZDE 1'E DÜŞTÜ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tüm abonelere yönelik su tüketim bedelindeki KDV oranının yüzde 1’e indirildiğini duyurdu.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi, su abonelerinden alınan KDV oranında yüzde 7 indirim yaparak, yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e düşürdü. Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel gıda ürünlerindeki fiyat artışının önüne geçmek adına yapılan KDV düzenlemesinin ardından bizler de yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi. Su tüketim bedeli üzerindeki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesi kararının uygulanmaya başladığını vurgulayan Büyükkılıç, “Üniversite öğrencilerimiz ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik aldığımız yüzde 50 destek kararımızın ardından tüm abonelerimize yönelik su tüketim bedelindeki KDV oranını da yüzde 1’e indirdik. Hayırlı olsun” diye konuştu.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 74
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Manisa Yunusemre belediyesi şu da faiş fiyat uyguluyor 100 TL lik şu yüklüyorum ilçe belediye payı KDV ctv o bu şu derken 60 TL vergilere gidiyor AKP burda bir araştırma yapsın oy oranlarında gittikçe eriyor. Saygilar
    Cevapla
  • Fatih Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İBB nin su birim fiyatını İmamoğlu gelir gelmez 1. 60 TL den 4 TL çıkardı hani her şey güzel olacak yalancı İmamoğlu, Yalan reklamlarla iş yapıyor gösteriyor. Sultanbeyli de kapattığı metroyu başına kepçe koymuş gündüş doldur boşalt yaptırıyor.
    Cevapla
  • Fakur 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce zam yapıp sonra kdv ile indirim yaptık denilmesi halkın aklıyla oynamaktır....zam yapmayaydın kdv kalaydı....
    Cevapla
  • yeşil yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi elektiriği düşürsünler, şov yapmayalım.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın haklarını allah kimseye yedirmedi yedirmeyecek bununda hesabını vereceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle