İşte Samsung’un yeni amiral gemisi

Samsung, Galaxy Note serisinin gücü ve Galaxy S serisinin profesyonel seviye kamera özelliklerini bir araya getiren, tek şarjla 2 güne kadar süren pil ömrüne sahip yeni amiral gemisi Galaxy S22 Ultra’yı tanıttı.

 İşte Samsung’un yeni amiral gemisi
İşte Samsung’un yeni amiral gemisi
GİRİŞ 10.02.2022 12:17 GÜNCELLEME 10.02.2022 12:17

Samsung yeni amiral gemisi telefonu Samsung Galaxy S22 Ultra’yı tanıttı. Galaxy Note modellerinde olduğu gibi yerleşik S Pen ile gele telefon, gelişmiş Nightography ve video özellikleri, iki gün süren pil ömrüne sahip.

Galaxy S22 Ultra; Phantom Black, Phantom White, Green ve S22 Ultra'da yeni bir seçenek olarak sunulan Burgundy dahil dört farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak.

NOTE SERİSİNDEN S SERİSİNE TRANSFER: S PEN

Yeni Galaxy S22 Ultra ile ilk kez bir Galaxy S serisi cihazda yer alan S Pen, kullanıcıların Galaxy S22 Ultra'nın ekranında tıpkı bir kalem kullanır gibi yazıp çizebilmesine ve uygulamaların yeni yönlerini keşfedebilmesine imkân sağlıyor.

GECE VE GÜNDÜZ İÇİN NIGHTOGRAPHY ÖZELLİĞİ

Galaxy S22 serisi cihazların hepsinde bulunan İleri Düzey Nightography özelliği, gündüz ve gece ortamında, ön ve arka kameralarla daha canlı ve net videoları çekebilmeyi sağlıyor. Galaxy S22 Ultra'da Samsung'un bugüne kadar geliştirdiği en büyük piksel sensörü olan 2,4um piksel sensör kullanılıyor. Videolar için ‘Otomatik Kadraj’ özelliği ise kadrajdaki kişi sayısı ister bir ister on olsun kameranın her zaman istenilen kişiye odaklanmasını sağlıyor.

Görüntüyü 100 kat daha yakınlaştıran yakınlaştırma özellikleriyle gelen Galaxy S22 Ultra, kamera içi düzenleme araçları için kapsamlı bir fonksiyon sunan Expert RAW uygulaması ile DSLR benzeri bir deneyim sunuyor. Bu uygulama sayesinde fotoğraflar, 16bit’e kadar RAW formatında kaydedilebiliyor.

TEK ŞARJ İLE 2 GÜNE KADAR KULLANIM

Yeni 4nm işlemciye sahip ilk Galaxy S serisi cihazı olan Galaxy S22 Ultra’da Wi-Fi 6'dan iki kata kadar daha hızlı Wi-Fi 6E özelliği bulunuyor. Tek şarjla iki güne kadar kullanım sunan güçlü pile sahip Galaxy S22 Ultra, 45 W Süper Hızlı Şarj özelliğini de desteklediğinden, 10 dakikalık şarjla 50 dakika boyunca video çekimi yapabiliyor.

MART AYINDA SATIŞA ÇIKACAK

Galaxy S22 Ultra'nın 6.8 inç, Dinamik AMOLED 2X ekranı ise 1.750 nit'lik parlaklık değerine sahip. tanıtımda verilen bilgiye göre Galaxy S22 serisinin tamamı ilerleyen dönemde çıkacak dört yeni Android işletim sistemi güncellemesini destekleyecek.

Galaxy S22 Ultra akıllı telefonların, Mart ayından itibaren, satışa sunulması planlanıyor. Cihaz, Phantom Black, Phantom White, Green, Burgundy renk alternatifleri; 128GB, 256GB ve 512GB hafıza seçenekleri, 8GB ve 12GB RAM özellikleri ile satışa sunulacak.