Son dakika: Azerbaycan'dan Türkiye'ye acil durum gazı

Tüm dünyayı etkileyen enerji krizi sürerken Azerbaycan, Türkiye'ye 170 milyon metreküplük acil durum gazı tedarik etmeye başladı. Ocak ayında günlük 5 milyon metreküp ile başlanan doğal gaz tedarikinin Şubat sonuna kadar sürecek.

GİRİŞ 09.02.2022 11:36 GÜNCELLEME 09.02.2022 13:27
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Azerbaycan Türkiye’ye 170 milyon metreküplük acil durum gazının ihracına başladı.

Gaz tedarikinin günlük 5 milyon metreküp civarında olduğu, Ocak ayının son haftasında başladığı ve Şubat sonuna kadar süreceği belirtildi.

Türkiye 2021’de 8,5 milyar metreküp ile Azerbaycan gazının en büyük alıcısı konumunda. Azerbaycan ayrıca İtalya, Yunanistan , Bulgaristan ve Gürcistan’a da gaz satıyor.

Türkiye'nin üç büyük doğalgaz tedarikçisinden biri olan İran'ın Ocak ayında teknik arıza bildirerek 10 gün süreyle Türkiye'ye gaz akışını kesmesi sonrasında BOTAŞ doğalgaz santralleri ve büyük ölçekli tüketicilere olan gaz akışını azaltma kararı almıştı. BOTAŞ sanayi tesislerine uygulanan gaz kısıntısını 8 Şubat itibariyle kaldırmıştı.

KAYNAK: BLOOMBERG, REPORT,
YORUMLAR 135
  • Akıl 2 yıl önce Şikayet Et
    İrana ders vermek lazım iran islam ülkeleri arasında en tehlikeli en sinsi ülkedir dikkat etmek lazım.
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    ben beni bileli iran türkiyeye dost hiç olmadı
    Cevapla
  • Drachen 1 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Gaz alınacaksa bu sadece Azerbaycan'dan olmalı. Hiç olmaz ise paramız Kardeşlerimize gider. Bize düşman olan Ülkelerin gaz satarak bizden para kazanmasının önüne geçilmeli. Düşünsenize 2025 yılında Kuzey Irak bize gaz satacakmış , oldu canım hem PKK yı kolla gözet sakla hemde bize gaz satarak paramızı alıp pkk ya yardım et. Yok öyle bir dünya Azeri gazı bize yeter.
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    2025 kadar ne olacak belli olmaz
    Cevapla
  • Murat Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    kuzey ırak tan gaz almamız stratejik amaçlı olabilir. ırak ile ne kadar ilişki kurar isek o kadar baskı yapabiliriz pkk ya...
    Cevapla
  • Ergun 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence iran gazı tamamen dursun. Egerki sözde tamirat biterse iranda tazminat istensin
    Cevapla
  • Köylü 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak, İran ve Suriye yerine Azerbaycan ve Azerbaycan toprakları üzerinden geçecek şekilde Türkmenistan ve Kazakistandan gaz alımı yapmalıyız.Hazar denizinin altından geçecek şekilde basınca dayanıklı borularla transfer sağlanabilir.Irak İran ve Suriyeden gaz ve diğer alımlarımızı yaparsak en ufak bir sınır güvenliği sorununda ya da pkk ile ilgili sorunda gazı petrolü kesiverirler onların eline koz vermemeli.
    Cevapla
  • Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Demir efendi sacmalama sen bedava verirmisin ki azerbaycan versin Herkesin kendine göre sikintisi var yardim ettin diye cingenlik yapmaya gerek yok yardim ettiklerimiz özbeöz gardaslarimiz Iyiligi cikar icin yapmak yapmamak dan daha kötü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle