İsviçreli Schindler, 74 yıllık Türk şirketi Omsan'ı satın aldı

Dünyaca ünlü yürüyen merdiven ve asansör devi Schindler, Türkiye yatırımlarını büyütmek için girişimlere başlamıştı. İsviçreli firma, 1948 yılında kurulan Türkiye'nin ilk asansör firmalarından Omsan'ı resmen satın aldı.

İsviçreli Schindler, 74 yıllık Türk şirketi Omsan'ı satın aldı
İsviçreli Schindler, 74 yıllık Türk şirketi Omsan'ı satın aldı
GİRİŞ 02.02.2022 23:21 GÜNCELLEME 02.02.2022 23:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yürüyen merdiven ve asansör piyasasının dünya çapında 3 büyük oyuncusundan biri olan İsviçreli Schindler, Türkiye'deki operasyonunu büyütme kararı almış ve yerli asansör firmalarından Omsan'ı almak için görüşmelere başlamıştı. Pazarlıkların olumlu sonuçlandığı satın almaya ilişkin, Rekabet Kurumu'ndan da onay çıktı. Dünya'dan Kerim Ülker'in aktardığına göre, 1948 yılında kurulan Omsan, dünya devi Schindler Group tarafından satın alındı.

140'TAN FAZLA ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

1874 yılında kurulan Schindler Group, dünya genelinde 140'tan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Brezilya, Çin, İspanya, Hindistan, ABD gibi ülkelerde üretim tesisleri bulunan Schindler, Almanya'ya giren ilk yabancı firmalardan biri. Şirketin bir başka özelliği ise 1980'de Çin'e adım atan ilk batılı endüstriyel firma. Şirketin 66 bin çalışanı ve 10 milyar dolarlık cirosu bulunuyor.

OMSAN GEBZE'DE ÜRETİM YAPIYOR

Türkiye'de uzun süredir faaliyet gösteren Schindler, 1947 yılında kurulan Türkeli Asansör'ü 1992 yılında alarak büyük bir adım attı. O yıldan bu yana Schindler Türkeli Asansör Sanayi A.Ş. olarak çalışan şirket, yüzde 100 İsviçre sermayeli olarak faaliyet gösteriyor. İsviçreli dev bu satın almayı da Türkiye'deki birimi olan Schindler Türkeli Asansör adlı firma aracılığıyla yapacak. Schindler'in satın alacağı Omsan ise Mehmet Rıza Çukurova, Berat Burak Çukurova ve Ayşe Yeşim Makar tarafından yönetiliyor. 1948 yılında kurulan Omsan, 1975 yılında asansör sektörüne adım attı. 7 bin 500 metrekarelik Gebze'deki üretim tesisinde şirketin 180 çalışanı bulunuyor.

YORUMLAR 5
  • salim kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    bütün şirketler böyle giderse bankalar gibi yabancı şirketlere satılacak.yazık ülkemize ve insanlarına.
    Cevapla
  • Ali aysu 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletin tüm imkanları kullanılıp büyüyen firmaların böyle yabancıya verilmesi hainliğe yakın bir iş hele bazı firmaların yabancıya satılması ile sektörleri ele geçirip istedikleri gb oynuyorlar dikkat edilmeli
    Cevapla
  • Molla Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    Firmalar desteklenmiyor, ne zorluklar çekiyorlar ki bilir. İyi bir müşteri çıkarsa satıyor. Batmaktan iyidir. Acısı tabiki millet çıkacak yine.
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Şahsen böyle şeylere çok üzülüyorum :))
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende
    Cevapla