Türkiye beyaz eşya sektöründe 'Avrupa şampiyonu' oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, beyaz eşya sektörünün geçen yıl ihraç ettiği 26 milyon ürünle Avrupa'da birinci olduğunu açıkladı.

Türkiye beyaz eşya sektöründe 'Avrupa şampiyonu' oldu
Türkiye beyaz eşya sektöründe 'Avrupa şampiyonu' oldu
GİRİŞ 30.01.2022 12:13 GÜNCELLEME 30.01.2022 13:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından, 2021 yılı beyaz eşya sektörünün performansına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Varank, paylaşımında, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Türkiye'de, 1 milyon 640 bin bulaşık makinesi, 2 milyon 250 bin buzdolabı, 2 milyon 150 bin çamaşır makinesi, 1 milyon 120 bin derin dondurucu, 1 milyon 70 bin fırın, 250 bin kurutucu satıldı. 2021 yılında 26 milyon ürün ihraç eden beyaz eşya sektörümüz Avrupa'nın birincisi."

YORUMLAR 10
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    26 milyon üründen toplam net kar 1 milyar dolar yoktur ithal parçalar birleştiriliyor 5-10 dolar karla satılıyor istihdam harici zerre katkısı yok
    Cevapla
  • Bumerang 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyaz eşyasa kalite önemli ama az duyulan bir markayı kalitesiz diye düşünmeyin. Bunda dikkat edilmesi gereken garanti süresi,yaygın servis ağı ve artık Beyaz eşyalar dünyanın hiçbir yerinde 20 25 yıl dayanacak şekilde üretiliyor.beyaz eşyaların ömürleri ortalama 8-10 yıl. Çünkü bunu üreten fabrikaların ayakta durabilmesi ürettiğini satabilmesi lazım.
    Cevapla
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar trajikomik ülkemde yabancı beyaz eşya satışı tavan yaparken dışarı ihracat rekoru kalite yok kardeşim,kalite yok...Ülkem insanına fahiş fiyat kalitesiz ürün,dışarıya kur farkı sebebiyle ekonomik ve daha kaliteli malzemelerden üretim..!
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    üretici derken çinden para eden ana parçaları alıp 2 plastik enjekte edip 2 metal bükmeylemi üretici olunuyor
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyaz eşyada çin'den sonra en büyük üretici ve ihracatçısıyız, boş boş algı yapmaya çalışma...
    Cevapla
  • hakkı sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç birşeyden mutlu olmuyorsunuz? Mutlu olmanız için ne olması lazım?
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen üretirsen satarsan kazanırsın. Kazandıkça arge çalışmaların artar daha teknolojik daha kaliteli ürünler çıkartırsın ben çok iyi hatırlıyorum 20 yıl önce çin malı diye çürük diye herkes dalga geçerdi şimdi çin malları hükmediyor her yere. Üretmeden kazanmadan arge yapmadan en kalitelisine hemen ulaşamazsın. Yok kalitesini beğenmiyorsan otur sen yap derler adama
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Koçlara sorsan yandık battık edebiyatı yaparlar chape zihniyeti ve tilki kanalları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle