İnternetten alış veriş yapanlar dikkat! Emsal 'ayıplı mal' kararı

Yargıtay, internet alışverişlerinde malın ayıplı olması durumunda aracı hizmet sağlayıcının sorumluluğu olmadığına karar verdi.

İnternetten alış veriş yapanlar dikkat! Emsal 'ayıplı mal' kararı
İnternetten alış veriş yapanlar dikkat! Emsal 'ayıplı mal' kararı
GİRİŞ 25.01.2022 12:29 GÜNCELLEME 25.01.2022 12:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yargıtay, alışveriş platformundaki bir pastaneden alınan bir ürünün ayıplı olması sebebiyle, mahkemenin platform aleyhine verdiği bedel iadesi kararını, servis sağlayıcının sorumluluğu olmadığı gerekçesiyle bozdu.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda, aracı hizmet sağlayıcının malın ayıplı olmasından kaynaklı sorumluluğu bulunmadığı belirtildi.

Yargıtay böylece, bir çok müşterinin alışveriş yaptığı dükkan yerine alışveriş platformunu sorumlu tutmasının önüne geçecek bir karara imza attı ve internet alışverişinde karşılaşılan ayıplı malda platformların sorumlu olmadığına hükmetti.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 1
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    öyle saca seymi olur. Dünyada baska Türkiye de baska. Zaten alisveris yaapinca parayi satici direkt almiyor. Platform aliyor ve alici onay verince o zaman para saticiya yollaniyr. yani bir nevi platform 1 haftaya yakin o parayi calistiriyor. Ondan sonra da hicbir sorumluluk almiyor. Ebay da Amazon da ve büyük alisveris platformlarinda platform sorumluluk aliyor da Türkiye de neden almiyor. Emsal karar olmasi sacmalik. Yine bireysel davalar olacaktir saydigim platformlar örnek gösterilip. Olmasi da lazimdir.
    Cevapla