Doların düşüşünü doğru tahmin eden İslam Memiş yine uyardı!

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı ve politika faizini yüzde 14'te sabit bıraktı. Peki faiz kararını dolar ve altını nasıl etkileyecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez faizi sabit bırakırsa gram Altın 750 TL'yi görür demişti. Faiz kararı sonrası dolar ve altında düşüş başladı.

GİRİŞ 21.01.2022 09:31 GÜNCELLEME 21.01.2022 09:32
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası, anketlerdeki beklentiye paralel olarak politika faizini yüzde 14'te sabit bıraktı. Piyasaların merakla beklediği karar öncesi beklentilerini paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faizi sabit bırakacağını tahmin ettiğini açıklayarak kararın altın ve dolara etkilerini açıklamıştı. Piyasada yaptığı tahminlerle adından sürekli söz ettiren Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu defa yatırımcıya altın konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez faizi sabit bırakırsa Gram Altın/TL'de 750 TL seviyelerini görülebilir demişti.

FAİZ KARARI SORNASI DOLAR VE ALTINDA SON DURUM

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 14'te sabit bıraktığını açıklaması sonrası düşüşe geçen dolar kuru 13,32 TL'den işlem görürken Gram Altın/TL ise 787 TL seviyelerinden işlem görüyor.

İşte İslam Memiş'in yaptığı o açıklamalar:

İslam Memiş

İlk olarak Merkez Bankası’nın faizleri pas geçeceğini düşünüyorum çünkü önümüzdeki hafta ABD merkez bankası Fed’in faiz toplantısı var ve TCMB, Fed’i görmek isteyecektir. 2022 yılında Fed ne planlıyor bunu görmek isteyecektir ve böylelikle ondan sonraki hamlelerini daha rahat yapacaktır. Şu anda en mantıklısı faizleri pas geçmesi yönünde.


Merkez Bankası faiz kararı

Peki Merkez Bankası faizleri pas geçerse ne olur; 13 TL seviyesinin altına bir sarkma olabilir.13 TL seviyesinin altında 12,60 ve 12,20 TL seviyelerini söylüyorum bu rakamlar benim için sürpriz olmaz. Faiz kararı sonrası bir haftalık süre 25 Ocak’a kadar 13 TL seviyesinin altına sarkma ihtimalini çok kuvvetli görüyorum.  Dolar kuruyla beraber diğer yabancı para birimleri de düşecektir.

FAİZ KARARI ALTIN RAKAMLARINI NASIL ETKİLEYECEK?

Gram altın/ TL fiyatı 794 TL. Doların bu kadar gerilemesi ama ONS altının tekrar 1840 dolar seviyesine yükselmesi, kritik direnç seviyesi olan 1830 dolar seviyesini kırması ile 1840 dolarak yükseldi. 1850-1857 bant aralığı çok önemli. Bu seviyelerden tekrar sert bir satış gelebilir. 1830 dolar seviyesinin altına sert bir şekilde sarkmasını bekliyorum. Altının ons fiyatını Fed toplantısına kadar 1790-1830 dolar aralığında bekliyor olacağım. Dün altının ons fiyatında yaşanan yukarı yönlü fiyatlamaların sebebi şuydu; ABD’nin Ukrayna-Rusya gerginliği ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar.

Merkez Bankası faizleri pas geçer ve dolar 13 TL’nin altına sarkarsa gram altın/TL’de 750 TL seviyeleri gündeme gelir ama bu kademeli olur. Bir anda 50 TL düşmez, önce Gram altın/TL 770 TL sonra 750 TL.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 84
  • tuğlu... 2 yıl önce Şikayet Et
    altın madeni 20 yıla biter deniyor, altının düşeceğimi kalmış, fiziki altın almak lazım, azaldıkça fiyatı uçar...
    Cevapla
  • eyt 2 yıl önce Şikayet Et
    ya tutarsa tutmedı işte hani düşen bişe yok
    Cevapla
  • eyt 2 yıl önce Şikayet Et
    ya tutarsa tutmedı işte hani düşen bişe yok
    Cevapla
  • İdris 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine tutmadı artık İslam memişi dinlemeyeceğim bizi hep ters köşe yaptırıyor şu an 795
    Cevapla
  • Ziyaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha geçen hafta 1450 olur diyordu. Bir kere merkez bankasının faiz indirmeyeceğini herkes biliyordu ne doğru tahmininden bahsediyon. Bu arkadaşın tahminlerini pek ciddiye almayın derim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle