Naksan Plastik ihalesinde son pazarlık aşamasına geçildi

TMSF, üretimi durmuş haldeyken kayyım olarak görevlendirildiği Naksan Plastik’i tam kapasite çalışır hale getirdikten sonra satışa çıkardı. İki kere daha satışa çıkarılmasına rağmen satılamayan Naksan Plastik’in ihalesinde son pazarlık aşamasına geçildi.

Naksan Plastik ihalesinde son pazarlık aşamasına geçildi
Naksan Plastik ihalesinde son pazarlık aşamasına geçildi
GİRİŞ 10.01.2022 09:37 GÜNCELLEME 10.01.2022 09:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), üretim durmuşken kayyım olarak görevlendirildiği Naksan Plastik’i tam kapasite çalışır hale getirdikten sonra 4 Ocak 2022 tarihinde ihale ile satışa çıkarmıştı. İhalede yatırımcılar önce kapalı zarf ile tekliflerini vermiş, zarfların açılmasından sonraki açık arttırma aşamasına geçilmiş, fakat hiçbir yatırımcı tekliflerinde artışa gitmemişti.

Dünyanın en büyük dört denetleme şirketinden biri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Naksan Plastik’in 1 milyar 179 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılmasına karar verilmişti. 7 yatırımcı tarafından şartname satın alınmasına rağmen, ihalede sadece 3 yatırımcı tarafından teklif sunulmuştu. Kapalı zarftan çıkan teklifler 1 milyar 245 milyon TL, 1 milyar 180,5 milyon TL ve 827 milyon TL idi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)

İhale sonucu, geçtiğimiz perşembe günü TMSF Fon Kurulu’na sunuldu. Fon Kurulu, ihalenin pazarlık aşamasıyla devam etmesine karar verdi. Toplantıda son pazarlıkların 7 Ocak 2022 günü saat 15:30'da gerçekleştirilmesine karar verilmiş olmasına rağmen, pazarlığa katılacak üç yatırımcıdan birinin mazeretinden dolayı erteleme talebi geldi. TMSF Fon Kurulu, rekabetin ve fiyat maksimizasyonunun sağlanması amacıyla erteleme talebini kabul ederek, 7 Ocak 2022 günü yapılacağı Resmi Gazete’de duyurulan pazarlık ihalesinin ertelenmesine karar verdi.

Erteleme ilanı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Naksan Plastik ihalesinin pazarlık aşaması, 14 Ocak 2022 günü saat 15:30’da TMSF’nin İstanbul’daki merkez binasında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR 1
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne diye satarlar anlamış değilim, varlık fonuna devredip bu tür şirketleri küresel bir firma haline getirmek varken işte devlet uğraşmak istemiyor. Doğru mu yapıyor, bence hayır.
    Cevapla