Son dakika: Erdoğan üstüne basa basa uyardı! Talimat verip, hedefi açıkladı...

Başkan Erdoğan milletvekilleriyle yaptığı toplantıda kritik uyarılarda bulundu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Yeni ekonomi modelini vatandaşa iyi anlatın" talimatını verip enflasyonda hedefin tek hane olduğunun altını çizdi.

Son dakika: Erdoğan üstüne basa basa uyardı! Talimat verip, hedefi açıkladı...
Son dakika: Erdoğan üstüne basa basa uyardı! Talimat verip, hedefi açıkladı...
GİRİŞ 06.01.2022 12:00 GÜNCELLEME 06.01.2022 14:48
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezinde AK Parti milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda Erdoğan, sırayla söz alan milletvekillerini dinleyerek problem ve taleplerini tek tek not aldı.

ERDOĞAN TALİMAT

Edinilen bilgilere göre bazı milletvekillerinin, Türkiye ekonomisi hedef alan kur manipülasyonuna karşı 20 Aralık’ta açıklanan tedbir paketinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili bölgelerindeki memnuniyeti dile getirmesi üzerine Erdoğan “Önümüzdeki dönemde enflasyon odaklı mücadele olacak” dedi. 

EKONOMİ TALİMATI

ENFLASYON TEK HANELİ OLACAK

Enflasyonda tek haneye indirme konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan’ın dövizdeki dalgalanmanın kontrol altında olduğunu söyleyerek “Bundan sonra ekonomide daha güvenli ve istikrarlı bir Türkiye görülecek. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Çalışmalarımız, tedbirlerimiz bu yönde olacak” dediği belirtildi. Toplantıda Erdoğan’ın ayrıca marketlerdeki fiyatların birkaç aya kadar düşeceğini de söylediği kaydedildi.

ENFLASYON HEDEFİ

Muhalefeti de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni ekonomi modelini herkese, her yönüyle iyi anlatın. Muhalefet yalan bilgi veriyor, kamuoyunu manipüle ediyor, yanlış bilgilerle piyasayı zehirliyor. Siz bire bir, insanlarımıza gerçekleri, neler yaptığımızı anlatın. Eksiğiniz varsa da bilgi ihtiyacı konusunda bakanlarımız yardımcı olsunlar” ifadelerini kullandığı bildirildi. 

ERDOĞAN TALİMAT

"ASİYE KIZIMIZIN DURUMA ÇOK ÜZÜLDÜM"

Toplantıda sokak hayvanları da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gaziantep’te bir köpeğin saldırısı sonucu yaralanan Asiye kızımızın durumuna çok üzüldüm. Tedavisiyle yakından ilgileniyorum. Takip ediyorum” dediği belirtildi. Hazine arazilerinin barınaklar için tahsis edilebileceğini söyleyen Erdoğan’ın, belediyelerin bu süreçte atacağı adımları yakından takip edileceğini ifade ettiği kaydedildi.

MİNİK ASİYE

ÇİFTÇİNİN SIKINTILARI ANLATILDI

Öte yandan bazı milletvekilleri toplantıda, asgari ücret ve memur maaşlarında bir iyileştirme yapıldığını fakat tarım sektörünün de sıkıntı içinde olduğunu dile getirdi. Milletvekilleri “Tarım sektörü, enerji, akaryakıt ve gübre giderleri nedeniyle sıkıntı çekiyor. Buna göre teşvik sisteminin değişmesi lazım. Çiftçinin kullandığı mazot, gübre ve enerjinin yarısını devlet ödemeli” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu talepleri not ettiği öğrenildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 37
  • Firsatcalarvar 2 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba arkadaşlar medya oyunları yüzde 80 yalan kabartmak para pesindeler Duyada silahlı bir savaş olmaz ekimi savaş virüs savaşı var sayın Erdoğan dünyanın en iyi başkanı modeli oldu kimseyi dinlemeyin yazar bozar kışkırtma halkı sürüklüyor bunlar sabır dünya bir kirizin içinde size hep ab ABD gösteriler bence sapik iyi yönünü gösterir ben dünyanın her ülkesinde gitim kanun kurallar ağır Türkiye'nin üstünde iyi bir yomusak kabinli yok sayın Erdoğan ve devlemize teşekkürler
    Cevapla
  • HAK. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet vekili seçildiği oy oranı kadar vatandaştan sorumlu olduğunu hatırlayıp vatandaştan her ay internet üzerinden herkesin göreceği şekilde vatandaştan KARNE notu almalı.
    Cevapla
  • 1 Kayseri'li 2 yıl önce Şikayet Et
    Vergi ÖTV lerle vatandaşın kafasına zengin holdinglerle basmaktan vazgeçin ANAP GİBİ olursunuz ,ben vergi alıyorum ÖTV ile ,BİRDE KOÇ RENO KAZANSIN ZAM İLE vatandaş bunu anlıyotir VAZGEÇİN
    Cevapla
  • Sadık ERTÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka meselesi çözüm bekliyor. Boşanan ailelerin Çocuklarını icra yoluyla görülmesine son veren kanun çıktı ama : Hala uygulanmıyor. Acaba Reisimizin bundan haberi var mı? Millet vekilleri herhalde gündemleri takip etmiyor.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka sorunu bir an önce çözülmeli
    Cevapla
  • Ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Enerji ve gıda artışları asla enflasyonu tek haneli rakamlara cekmiyecektir, çünkü bazı firmalarda TÜSİAD başta olmak üzere tıpkı GEZİ KALKIŞMASI gibi hükümete karşı başkaldırı ve büyük direnç var, bu gerekçeler ile devlet enerji ve gıda fiyatlarına çok acil çözümler üretmeklidir,....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle