Son dakika: Dünya şaşkına döndü! "Erdoğan kuşatmayı kırdı..."

Erdoğan’ın TL’yi güçlendirmeyi hedefleyen yeni ekonomi paketinin ardından TL’nin döviz karşısında hızla değer kazanması dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Yorumlarda, “Kuşatılmış TL üzerindeki baskıyı kırdı” ifadelerine yer verildi.

GİRİŞ 22.12.2021 09:56 GÜNCELLEME 22.12.2021 09:56
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni ekonomi modelini açıklamasının ardından TL’deki değer kazancı dünyanın gündemine oturdu.

Kabine toplantısının bitmesiyle kameralar karşısına geçen Erdoğan ekonomik tedbirleri açıkladı. Erdoğan’ın TL’yi güçlendirmeyi hedefleyen ekonomi destek paketi dünya basınında geniş yankı bulurken, Amerikan Washington Post (WP) gazetesi, “kuşatma altında” şeklinde nitelediği Türk lirası üzerindeki baskının, Erdoğan’ın yeni ekonomi paketiyle birlikte hafiflediğini kaydetti.

Merkez Bankası'ndan döviz duyurusu! Şartlar açıklandıMerkez Bankası'ndan döviz duyurusu! Şartlar açıklandı

“Erdoğan, lira tasarrufunu teşvik edecek hamleleri açıkladı” başlığıyla haberini okuyucularına servis eden WP, Erdoğan’ın lira cinsinden tasarrufları teşvik etmek için bir dizi önlem aldığını ve kuşatılmış Türk lirasının üzerindeki baskıyı hafiflettiğini belirtti.

BASKI HAFİFLEDİ

Erdoğan’ın açıklamasının ardından TL’nin Dolar karşısında yüzde 18 değer kazandığını vurgulayan gazete, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın eylül ayından bu yana faiz oranını 5 puan düşürerek %14’e indirdiğini de hatırlattı.

Bakan Nebati'den çok net uyarı: Fiyatları aşağı çekmeyenler...Bakan Nebati'den çok net uyarı: Fiyatları aşağı çekmeyenler...

Diğer bir ABD merkezli site San Diego Union Tribune ise TL’nin önemli kazanımlar elde ettiğini belirten bir çalışma yayımladı. ABD’nin önde gelen ekonomi kanallarından Bloomberg, Erdoğan’ın, TL’yi korumak için olağanüstü tedbirler açıkladığını yazdı.

Bunlar arasında tasarrufları yerli para birimindeki dalgalanmalardan koruyacak yeni bir programın başlatılmasının bulunduğu da kaydedildi. Haberde, “Erdoğan’ın açıklamasının ardından lira düşüşünü kesti” denildi.

DEĞER KAZANDI

Reuters haber ajansı ise, Erdoğan’ın TL’yi desteklemesinin ardından Türk lirasının yüzde 25 değer kazandığını, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından sonra Türkiye’de piyasalarda yaklaşık 1 milyar dolar döviz satıldığını yazdı.

Elektrik faturalarından TRT payı kaldırıldı! Yasa Meclis'ten geçtiElektrik faturalarından TRT payı kaldırıldı! Yasa Meclis'ten geçti

GÜÇLÜ HAMLE

Fransız LeFigaro Gazetesi de haberinde Türk lirasının güçlendiğine vurgu yaptı. Haberde 20 Aralık Pazartesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve önlemlerini bildirmesinden sonra TL’nin sıçrayışa geçtiği belirtildi.

Londra merkezli Middle East Eye ise Erdoğan’ın para birimini desteklemek için açıkladığı yeni adımlar sonrasında Türk lirasının büyük dönüş yaptığını duyurdu. Haberde gün içi Türk lirasının değer kaybı sonrası en büyük rallisini gerçekleştirerek değer kazandığı kaydedildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 57
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    doları çıkaran da indiren de belli oldu.
    Cevapla
  • MNK 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah içimizdeki hainlerde bunu bir ğörse ama ğöremezler çünkü ğönül gözleri körleşmiş
    Cevapla
  • Saygılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kuşatan milletin taa kendisiydi. Dövizi alıp satan T.C vatandaşlarıydı. Bunu başka ülkelerden kimse yapmadı. Bu aşamadan sonra fırsatını bulan yine aynısını yapacak merak etmeyin. Zaten yeni gelen tedbirlerde sadece T.C vatandaşları için. Olay bu kadar basit.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Yurdum insanı gidip döviz almazsa kriz olmaz. Dışarıdakiler bir halt edemez. O yüzden kendi bindiği dalı kesen yurdum insanıdır. Bu bağlamda ağlayan da timsah gözyaşı döküyor!
    Cevapla
  • Mustafa Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tıpkı fetö'cülerin Fetullah'tan aldıkları talimatla kredi çekip evini arabasını satıp Bank Asya'ya para yatırmaları gibi millet bilincinden yoksun insanlar bir yerlerden talimat almışçasına kendi paralarını dövize çevirerek aslında yine bu ülkenin ayaklarına kurşun sıktılar. Şimdi de çıkıp utanmadan devlet zararı mızı karşılasın diyenler var. Döviz alırken kimden akıl aldıysanız zararınızı da ondan sorun. Bu ülke sahipsiz değil.!!
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devammm .. Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Arap devletleri "DOLARLA ALIŞVERİŞİ BIRAKSIN" ..ABD karşılıksız bastığı paralarla dolarını "tuvalet kağıdı olarak " kullansın ...Dolar düşüyorrrr, İlk "Ciyaklıyannnn" İYİ partinin eski Merkez Bankası Başkanlığını yapmış milletvekiliii???!! Durmuş YILMAZ dolar yükselecek şimdi dolar alma zamanı diyerek suyu bulandırmaya çalışıyor. İşte bu "Dış güçlerin içerideki uzantıları" demek...”15 Temmuzdaaa göreceksinizzz” diyen Akşenerin bozacısı..
    Cevapla
  • Eren Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    ısparta 3232 sen uret cok bilmis hazir yiyici memnuniyetsizlik abidesi
    Cevapla
  • yaani 2 yıl önce Şikayet Et
    ısparta3232 zoruna gitmiş belli. soda iç iyi gelir :)))
    Cevapla
  • ısparta 3232 2 yıl önce Şikayet Et
    ya bırak ALLAH aşkına ne üretiyorsun aldığın herşeyi dolarla alıyorsun siz neyin kafasındasınız yok doları düşürmüşlerde bu dolar çıkarken neredeydiniz siz
    Cevapla
  • bekir cizmeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda kusatilmis olan Turkiye Cumhuriyeti idi.. Baskan Erdogan ve kabinesi eli ile ve millet devlet dayanismasi ile elhamdulillah bu kusatma kirildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle