ASELSAN hakkındaki yalan iddialar için peş peşe açıklamalar!

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Cumhuriyet Gazetesi'nin 'ASELSAN Katar'lı oldu' başlıklı haber ve iddiaları yalanlandı. Şirket ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden de açıklama yayımladı.

ASELSAN hakkındaki yalan iddialar için peş peşe açıklamalar!
ASELSAN hakkındaki yalan iddialar için peş peşe açıklamalar!
GİRİŞ 18.12.2021 19:22 GÜNCELLEME 18.12.2021 19:24
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayinin en önemli yapı taşı ASELSAN'ın, Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvurarak, "ASELSAN QATAR" markasını tescil ettirdiği öğrenildi. Markanın tescili, Türk Marka ve Patent Kurumu'nun resmi Marka İlan Bülteni'nde yayınlanarak duyuruldu. Bu duyurunun ardından 'ASELSAN Katarlı oldu' iddiası bir anda ortaya atıldı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, "şirketin Katarlı olduğu" öne sürülerek yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, gerçek dışı iddialar ve bunlarla ilgili haber ve paylaşımlara yönelik hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.

RUTİN BİR UYGULAMA

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün yapmış olduğu açıklamanın devamı;

Global pazarlarda faaliyet yürüten şirketimiz, yurt dışında da açtığı ofislere verdiği ismini ve markasını tescil faaliyetleri ile korumakta ve bunu rutin bir uygulama olarak gerçekleştirmektedir.

MİLLETİMİZE HAKSIZLIKTIR

Sözü geçen ASELSAN QSTP-B adlı Katar’daki şubemiz %100 ASELSAN’a ait olup 19 Ocak 2021 tarihinde KAP’ta ilan edilmiştir.

Millî değerlerimizi yıpratmak yanlıştır, milletimize haksızlıktır. ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak  göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki süreçlerimiz başlatılmıştır.

ASELSAN'ın uluslararası faaliyetleri kapsamında bir dizi adım atıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Katar ve Körfez Bölgesi'nde güvenilir bir savunma ve teknoloji şirketi olarak, uzun yıllardır sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin artış göstermesi sebebiyle sürdürülebilir bir insan kaynağı oluşturmayı, artan operasyonel kapasiteyi yerinde desteklemeyi ve ileri teknoloji savunma çözümlerimizi sunmayı amaçladığımız Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezimiz ile satış sonrası destek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz sadece Katar ve Körfez Bölgesi'nde sınırlı kalmayıp, Azerbaycan'da yerleşik olarak yaklaşık 20 yıldır faaliyette bulunan ASELSAN Bakü şirketimiz ile Azerbaycan'da satış sonrası destek faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Yakın dönemde benzer faaliyetlerimizi sürdürmek amacıyla Ukrayna'da aynı kapsamda bir Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezi hayata geçirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

2021 yılında faaliyete geçirdiğimiz ASELSAN Ukraine, ASELSAN Pakistan ve ASELSAN Katar MRO merkezlerimiz, herhangi bir yerli veya yabancı ortaklıkla kurulmamış olup, yüzde 100 ASELSAN AŞ iştirakleri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bahse konu merkezlerde herhangi bir Ar-Ge faaliyeti ve ürün üretimi yapılmamakta olup, belirtilen şekilde satış sonrası hizmetlerin gerçekleştirildiği, yerel müşteri ile daha yakın irtibat kurabilmek amacıyla yapılandırılmışlardır."

Açıklamada, ASELSAN'ın yurt içi ve dışı iştirakleri, sermaye ve ortaklık yapısına dair tüm açıklamaların şeffaf bir şekilde ASELSAN AŞ web sitesinde her yıl yayınlanan Faaliyet Raporu'nda kamuya duyurulduğu ifade edildi.

 

KAP'A BİLDİRİM YAPILDI

ASELSAN, QSTP-B ve Katar markaları hakkında gerçeği yansıtmayan haber ve söylentiler ile ilgili ayrıca Kamuyu Aydınlatma Patformu'na bildirimde bulundu. Şirketten yayımlanan bildirimde söz konusu iddialar yalanlanırken, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

ASELSAN'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, çeşitli haber siteleri ile sosyal medyada, şirketin yüzde 100 pay sahibi olduğu ASELSAN QSTP-B ve ASELSAN Katar markası hakkında hiçbir surette gerçeği yansıtmayan haber veya söylentiler paylaşıldığı aktarıldı.

ASELSAN'IN BİLDİRİMİ

Açıklamada, "Çeşitli haber siteleri ile sosyal medyada %100 pay sahibi olduğumuz ASELSAN QSTP-B ve ASELSAN Katar markası hakkında hiçbir surette gerçeği yansıtmayan haber veya söylentiler paylaşılmaktadır. Pay sahiplerimizin şirketimiz yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar ile KAP duyurularımızı takip etmelerini, bu hususlar dışında çeşitli haber ve internet siteleri ile sosyal medya platformlarında şirketimiz hakkında yayım ve dağıtımı yapılan asılsız haber ve söylentilere itibar etmemelerini önemle rica ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 107
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Hain lerin sonu gelmez
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu cumhuriyet,sözcü gibi yalan tefrikaları söyledikleri her yalan için çaydırıcı ceza verilmez ise olacağı bu yaptıkları yanlarına kar kalıyor.Gazetede ayrı internette ayrı yalan yazıyorlar.İnternet ve gazetede her yalan manşetten yarım sayfa biz yalancıyız diye tekzip edilmeli internet içinde üzerine tıklandığında belli bir süre devre dışı bırakılmıyacak şekilde büyük yazı ile biz yalancıyız yazmalıki trollerinde biraz utanma varsa utansın
    Cevapla
  • Şakirr 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalancılar hainler nasıl bu kadar prim yapıyor taraf buluyor akıl işi değil.
    Cevapla
  • Ali rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    Besleme modundan çıktılar ihanet modunda çalışıyorlar artık
    Cevapla
  • İzmir 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuan yüzde 25 lik kesim aselsanın katara satıldığını düşünüyor kim ne derse desin hala inanıyor. Bu kesim öyle bi beyne sahip ki asla gerçeği görmüyor görmek istemiyor adeta ruhlarına kadar satılmışlık iliklerinde dolaşıyor. İyiye iyi kötüye kötü diyemeyen bir nesilde çocuklarımın geleceğine üzülüyorum evlatlarımızın bu satılmış insanlarla ile bir arada yaşamasına üzülüyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle