Son dakika haberi: Merkez'den dövize bir müdahale daha

Son dakika haberi: Dolar/TL'nin 14 seviyesini aşmasıyla birlikte Merkez Bankası'ndan satım yönünde dördüncü müdahale geldi.

GİRİŞ 13.12.2021 13:05 GÜNCELLEME 13.12.2021 14:26
Bu Habere 245 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini bildirdi.

TCMB'den yapılan duyuruda, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" ifadesi kullanıldı.

Dolar bugün yüzde 4'ün üzerinde yükselişle 14,50 seviyelerine kadar yükseldi. Kur ardından 14,20'nin üzerinde işlem görmeye devam etti. Müdahale sonrası dolar/TL 14,15 seviyelerinde seyrediyor.

Merkez Bankası, 1 Aralık, 3 Aralık ve 10 Aralık'ta da doğrudan döviz müdahalesinde bulunduğunu duyurmuştu.

YORUMLAR 245
  • BİROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Serbest piyasa dolar alış ve satışında yüzde onluk vergiler tahsis edilmeli.Sonuçta dolar alarak yattıkları yerden kazanıyorlarsa vergi almalı devlet.
    Cevapla
  • Misak- ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Döviz büroları kapatılsın, dolara vergi getirilsin, sıradan vatandaşın içeride dolar ile ticaret veya kira geliri gibi işler yapması yasaklansın, çözüm bu kadar basit.
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Piyasaya dolar vermektense piyasadan TL çekin. Faiz bir TL çekme yöntemidir. Ama faiz olarak değil. Yani TL büyük bir kısmı çekilip bankalarda TL krizi yaratın. Hatta banka, parasını çekmek isteyene TL yerine dolar vermeyi teklif etsin ondan sonra bakın Milletin elindeki dolarlar nasıl bir kağıda dönüşüyor. Ekonomi eşittir manipülasyondur.
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet maaşları nasıl ödeyecek basıp basıp veriyor
    Cevapla
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bağımlı olursa, elbette lira da dollara bağımlı oluyor. İşte Türkiye neo liberal oldukca dolların eline düştük. Üretim ve ihracat lazım. Tükedim ve ithalatın tam tersi.
    Cevapla
  • BAYRAKLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugünlerde başarı ile bitecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle