Son dakika... Büyük tepki çekmişti! TİSK'ten '3100 TL asgari ücret' açıklaması

Üçüncü asgari ücret tespit toplantısı sonrası büyük tepkilere neden olan ve asgari ücrete yüzde 11'lik bir artış anlamına gelen 3100 TL'lik teklif yalanlandı.

GİRİŞ 09.12.2021 17:05 GÜNCELLEME 09.12.2021 17:41
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

TİSK'ten yapılan yazılı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugünkü toplantısının ardından basında bazı hatalı rakamların yer aldığı vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında asgari ücrete ilişkin hiçbir teklif veya rakam dile getirilmemiştir. Toplantıda TÜİK tarafından sağlanan parametreler ve Hacettepe Üniversitesi beslenme kalıbı referanslarına göre asgari geçim tutarına ilişkin hesaplamalar yapılmıştır. Geçtiğimiz yıllarda kullanılan formüller, hesaplamalar, varsayımlar ve yaklaşımlar üzerinden yapılan çalışmada, asgari geçim tutarına ilişkin belli bir bant aralığında sonuçlara ulaşılmış ve komisyon çalışmalarında değerlendirilecek göstergelerden biri olarak değerlendirmeye sunulmuştur. Bu rakamlar kesinlikle herhangi bir tarafın asgari ücret önerisini içermemektedir. Bu kapsamda TİSK'in asgari ücretin 3 bin 100 lira olarak belirlenmesi yönünde bir önerisi olmamıştır."

Açıklamada, toplantının ardından TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç'un toplantıda herhangi bir rakamsal öneri sunulmadığı yönündeki beyanları anımsatılarak "Asgari ücretli çalışanları enflasyona karşı koruyacak ve tüm tarafların üzerinde anlaşabileceği ortak bir rakam tespit edilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Çalışanlarımızla birlikte büyümeyi benimsemiş bir kuruluş olarak çalışanlarımıza, işletmelerimize ve ülkemize fayda sağlayacak her kararın altına imza atacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz." ifadesine yer verildi.

YORUMLAR 99
  • İBRAHİM 2 yıl önce Şikayet Et
    Abi en az 4000 TL olacak niye dersen ev kirası=2000tl gıda =600 elektrik, su, dogalgaz=700tl de bunlar gelir neyaptı. 3200 TL YAPIYOR.. ARTIK Bİ( 100 TL) ZAM yaparlar işvereni düşünüp asgari ücret kimin umrundaki
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    5000 TL nin altı, açılığa ve suç işlemeye insanları mahkum eder
    Cevapla
  • Necmettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüşün ilk ayağı, düşük teklif. Sonuç 3400 ila 3800 arasında olacak..
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücret 4000 den az olmamalı
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu patronların gözü doymaz 5000 tl yapılmalı yeni lüks araç almasınlar bu sene 1 yemek parası onlar için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle