Yılbaşı akşamı satışlar yüzde 200 artıyor! Kilosu 120 liradan satılıyor!

Eskişehir’de kış mevsimine girilmesi ile birlikte kestaneler yavaş yavaş tezgâhlardaki yerini almaya başlarken, 100 gram pişirilmiş kestaneyi 12 liraya satan Mestan Özçelik, yılbaşında talebinin daha da artmasını beklediklerini belirtti.

Yılbaşı akşamı satışlar yüzde 200 artıyor! Kilosu 120 liradan satılıyor!
Yılbaşı akşamı satışlar yüzde 200 artıyor! Kilosu 120 liradan satılıyor!
GİRİŞ 08.12.2021 14:26 GÜNCELLEME 08.12.2021 14:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yılın son günlerine girilen Eskişehir’de Kestane satıcıları yavaş yavaş sokaktaki yerlerini almaya başladı. Ekim ve kasım ayında hasadı yapılan kestaneler soğuk günlerde vatandaşların içini ısıtmaya başladı. Özellikle Yılbaşı günlerinin vazgeçilmezi olan kestaneler tezgâhlarda alıcılarını bekliyor.

“YILBAŞI GECESİ SATIŞLARDA YÜZDE 200 ARTIŞ OLUYOR”

Eskişehir’de 10 yıldır pişirdiği kestaneleri tezgâhında satan yapan Mestan Özçelik, yılbaşı yaklaşırken satışlarda yoğun artış beklediklerini söyledi.

Tezgâhı bir ay önce açtığına değinen Özçelik, “Şimdi 100 gram pişirilmiş kestaneyi 12 liraya satıyoruz. Yani kilosu 120 liraya geliyor. Kestanelerimiz Aydın ve İnegöl bölgelerinden geliyor. Bizim 4 aylık bir sezonumuz var. Bunlar kış aylarına denk geliyor. Tabii ki yılbaşında umudumuz yüksek oluyor. Herkesin sınırsızca para harcadığı ve eğlendiği bu günlerde taleplere yetişmekte zorlandığımız anlar oluyor. Fiyatlara bakmaksızın insanlar kestane almak için sıra oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Topkapı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin en kötü kestane kebabı beyoğlunda yapılıyor . paranız boşa gider. 3 kere denenmiştir. kokusuna aldanıyor insan . birde 120tl yuh
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Kestane bile dolardan ve enflasyondan etkileniyor, artık kestane ağacını neyle besliyorlarsa. Ne dolarmış arkadaş
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam evini gecindiriyor cocugu varsa ona bakiyor. Elektrik su dogazgaz gidaya zam , adamin motorunun yakıtına zam gelirse, digal olarak ürününe yansitmak zorunda. Yani dolar herseyi etkiler sudan ulasima gidaya herseye
    Cevapla
  • Ziya 2 yıl önce Şikayet Et
    Afiyet olsun
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Eminönünde 100 gr. 15 lira
    Cevapla