Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, geçtiğimiz gün basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Antalya’da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Demir, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Demir tarafından yapılan açıklamada, “Salgının da etkisi ile Güney Kore tarafında epey bir yavaşlama olmuştu. Dışişleri Bakanımızın ziyareti esnasında bu konu, tekrar net bir şekilde gündeme getirildi. Bir ihraç izni imzalandı, akabinde ise mutabakat zaptı imzası söz konusu. Kore’deki muhatabımız ile görüşmelerimiz oldu, onların da alt seviyede bürokratik bazı işlemleri var.
 

Onlar da tamamlandıktan sonra bir imzaya gelecek ve kendileriyle de Şubat ayında bir yüz yüze planladık. O konuda Kore makamlarından, geçiş dönemindeki durgunluğun aşıldığı ve üst düzeyde inisiyatif kullanılarak meselenin tekrar rayına sokulacağı ile ilgili bir geribildirim aldık.

Motor ve transmisyonu, güç grubu olarak adlandırıyoruz. Türkiye’deki yetkinlikler sebebiyle de transmisyonun biraz daha zor olduğunu sürekli belirttik. Ama 1000 beygir grubundaki milli güç grubumuzun hemen motoru hem de transmisyonu testlere başladı. Şu anda testleri devam ediyor. İkinci grup 1500 beygir sınıfındaki güç grubunda da – ALTAY Tankı’nın motoru – motor zaten testler kapsamında çalışıyor. Orada da transmisyon entegrasyonu aşamasına gelindi. İkinci grubun da entegre olarak çalışmasını, birkaç ay sonra göreceğiz. Tabii bu test faaliyetlerinin de çok kısa sürmediği malum.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar 40 Yorum Var
  • abdulbaki 06.12.2021 12:44
    bir an önce üretin, yerli motor gelinceye kadar ihtiyacı karşılanması da mühim
  • Haber 05.12.2021 21:55
    Yerli değilmiydi
  • IHTIYAR 05.12.2021 21:12
    Nükleer gücü yok edecek veya etkisiz kılacak bir çalışma mükemmel olur.
  • Ramo 05.12.2021 21:05
    Yıkacağız bütün ambargoları evel Allah.
  • Cankiri SESLENIYOR 05.12.2021 20:04
    Siz tanklari yapin kasalari motor gelince takilir bir ayda hepsi hazir olur tanklarin
Daha fazla yorum görüntüle