Bulgaristan vatandaşları Edirne'ye akın etti

Edirne'ye alışveriş için sabahın erken saatlerinden akın eden Bulgaristan vatandaşlarının sokaklarda oluşturduğu yoğunluk, Bulgaristan sokaklarını anımsattı.

Bulgaristan vatandaşları Edirne'ye akın etti
Bulgaristan vatandaşları Edirne'ye akın etti
GİRİŞ 02.12.2021 14:52 GÜNCELLEME 02.12.2021 14:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'ın para birimi 1 Leva'nın 8 TL'ye yaklaşmasını fırsat bilen Bulgaristan vatandaşları sabahın erken saatlerinde Edirne'ye akın etti.

Bulgaristan plakalı araçların yoğun olduğu Edirne sokakları adeta Bulgaristan sokaklarını anımsattı. Soluğu Bostanpazarı semtinde alan Bulgaristan vatandaşları, yiyecekten temizlik malzemesine birçok ürün aldı. Aldıklarını taşımakta güçlük çeken Bulgaristan vatandaşları, otomobillerinin bagajını doldurup Edirne'den ayrıldı.

"Her yer Bulgaristanlı, yabancılık hissetmiyoruz"

Ayda 20 gün Edirne'ye alışverişe geldiğini söyleyen Bulgaristan vatandaşı Mine Salim, Edirne'nin hemen hemen her köşesinde Bulgaristan vatandaşı olduğu için hiç yabancılık hissetmediğini ifade etti. Bir başka Bulgaristan vatandaşı da, Edirne'de alışveriş yapmanın çok güzel olduğunu ifade ederek, gıda ürünlerini Edirne'den aldığını anlattı.

Edirneli esnaf Metin Doğan ise müşterilerinin yüzde 99'unu Bulgaristan vatandaşlarının oluşturduğunu belirterek, Bulgaristan vatandaşlarının kent ekonomisine katkılarının büyük olduğunu ifade etti. Bir başka esnaf da, Bulgaristan vatandaşlarının bakla başta olmak üzere yiyecek ürünleri aldığını belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Topkapı 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkemize yükü büyük olacak gibi zira tüm dünyada stratejik konuma gelen gıda edirneden kontrolsüz bir şekilde avrupaya kaçırılıyor. örneğin zeytinyağı litresi egede bile 40 tl yi geçti edirnede gıda satışı yasaklansın. aksi takdirde iç piyasada gıda üzerinden ciddi bir pahalılık sonucunda da enflasyon kapıda. stokçuluk sektör olmak üzere
    Cevapla
  • Yetersiz Ulvi 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim yiyemediğimizi bunlar yiyor yazık...
    Cevapla
  • Selo 42 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocugumuz KKTC de okuyor. Türkiye den gonderdigimiz giysilerden KKTC gumruk vergisi aliuor. Biz Bulgarlardan gumruk vergisi almiyoruz. 1 bulgar parasi 8 tl.olmuş. Birde bunu maarifetmiş gibi haber yapıyoruz. Dolar Euro kur oyunu hadi onu anladik. Ya Levra ne oyunu?
    Cevapla
  • i.g. 2 yıl önce Şikayet Et
    adamlar Avrupa Birliği'nde o yüzden yoksa bizden beterler. Reis de Türk devletlerden ve bazı Müslüman ülkelerden Birlik kurmaya çalışıyor. Belki de 10-15 devlet birleşip ortak paraya geçecekler. Reis'e desteğe devam inşâallah
    Cevapla
  • Erkan Ocakli 2 yıl önce Şikayet Et
    bedavaya birsey vermeyin azcik yukseltin fiyatlari euro kazaniyoz diye akliniz karismasin.
    Cevapla