Bakan Varank açıkladı! Avrupa'nın en büyüğü deneme üretimine başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aydın'ın Söke ilçesinde 658 dönüm arazi üzerine kurulan kağıt fabrikasının deneme üretimlerine geçtiğini açıkladı.

Bakan Varank açıkladı! Avrupa'nın en büyüğü deneme üretimine başladı
Bakan Varank açıkladı! Avrupa'nın en büyüğü deneme üretimine başladı
GİRİŞ 01.12.2021 14:00 GÜNCELLEME 01.12.2021 14:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde 658 dönümlük arazi üzerine kurulan ve Avrupa’nın en büyüğü olma özelliği taşıyan kağıt fabrikası, deneme üretimlerine başladı.

Yılda yaklaşık 730 bin ton kağıt üretim hedefi olan dev tesis, üretim için gün saymaya başlarken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla fabrikanın deneme üretimlerine başladığını açıkladı.

Dev fabrikanın 200 milyon dolarlık ihracat yapacağını açıklayan Bakan Varank yaptığı paylaşımda, “200 milyon dolar ihracat yapacak ve 800 vatandaşımıza ekmek kapısı olacak; Avrupa'nın en büyük kağıt fabrikasının Türkiye'de kurulduğunu, deneme üretimlerine başladığını biliyor muydunuz” ifadelerine yer verdi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Der 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin en buyuk demircelik fabrikasina daimi kadroya alinan iscilerden 50 kusur tanesi isi begenmeyip istifa etti.
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Ormanları verimli işletin. Yaşı gelen ağaçları kesin ve sanayide kullanın sürekli genç ağaçlar dikin ormanların sürekli gençleşmesini sürekliliğini temin edin. Alman orman köylüsü bu şekilde geçiniyor. kendisine tahsis edilmiş kiralık ormanda kesimi gelen ağacı kesiyor satıyor yenisini dikiyor, sürekli yeni fideler yetiştirip dikiyor. Ama bu alanın ailenin çocukları arasında bölünmemesi lazım. Tarım arazileri ve roman arazisi tarımla uğraşan en büyük çocuğa miras kalıyor diğerleri hak iddia edemiyor bu yüzden bölünmüyor ve ekonomik olduğu için işlemeye devam ediyorlar nesiller boyunca.
    Cevapla
  • Maalesef 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatana millete hayırlı olsun ara eleman sorunu mesleki eğitim ile çözülür diplomalı işsizlik büyük sorun iş beğenmemezlik maalesef
    Cevapla