Bakan Varank böyle tepki gösterdi: Devlet vergi almasın, kimse vergi vermesin

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Devlet hiç vergi almasın, kimse vergi vermesin’ deniyor ama devlet birilerine sürekli maaş versin, destek versin, sürekli kaynak aktarsın isteniliyor" diyerek tepki gösterdi.

Bakan Varank böyle tepki gösterdi: Devlet vergi almasın, kimse vergi vermesin
Bakan Varank böyle tepki gösterdi: Devlet vergi almasın, kimse vergi vermesin
GİRİŞ 30.11.2021 16:43 GÜNCELLEME 30.11.2021 16:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldığı bir programda hükümete ekonomi üzerenden yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Bakan Varank, “Burada bazı konuşmacılarımız ‘Türkiye’de işsizlik ile ilgili sorun var, iş ihtiyacı var’ eleştirisinde bulunuyor. Doğrudur, vatandaşlarımız iş arıyor. Ama yatırımcılarla ilgili bir hareket yaptığımızda ‘Siz peşkeş çekiyorsunuz’ ifadeleri kullanılıyor. İnsanlar yatırım yapsın diye Yatırım Teşvik Belgesi verdiğimizde ‘Yandaşa teşvik belgesi veriyorsunuz’ çıkışı yapılıyor. Fakirlikten bahsediliyor, biz sosyal yardımlardan bahsettiğimizde ‘Verdiğiniz sosyal yardımlarla övünmeyin’ deniyor. Yol ihtiyaçlarından bahsediliyor. Yapacağımız yollardan bahsedince ‘Parayı betona yatırıyorsunuz, müteahhitte veriyorsunuz’ deniyor. Tarımsal sulama ile ilgili ihtiyaçlardan bahsediliyor, baraj yaptığımızda ‘Parayı betona gömüyorsunuz’ deniyor. Elektrik fiyatlarından şikayet ediliyor, bu konuda yatırım yapmak istediğimizde ‘Çevreyi mahvediyorsunuz’ deniliyor. Madencilik yatırımlarından bahsettiğimizde ‘Çevreyi mahvediyorsunuz’ deniliyor. Çıkan konuşmacılar diyor ki ‘Devlet hiç vergi almasın, kimse vergi vermesin’. Ama birilerine devlet sürekli maaş versin, destek versin, sürekli kaynak aktarsın isteniliyor. Burada yapılan her türlü işe karşı çıkılıyor. Doğru ya da yanlış olduğuna bakılmıyor. Ben bu tavrı anlamaktan gerçekten zorluk çekiyorum”

YORUMLAR 5
  • Bumerang 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlarımız neden bunlara böyle cevap vermiyorlar? Şehir hastaneleri için o kadar çok hasta garantili dendiki aradan çok uzun zaman sonra o dönemin sağlık bakanı Sayın Recep Akdağ böyle bir şey yok dedi. Yap İşlet Devret geçiş garantili modeli ile yapılan köprülerden milletin parası geçmediği halde o kadar çok para öylece gidiyor dediler dediler. Sonunda Ulaştırma bakanı Ahmet Hakanın programında ne güzel açıkladı. Türkiye saman ithal ediyor dediler de dediler. Bunu Turgay Güler Ahmet Hakanın programında o ithal edilenTrakyada bir kişi 4000-5000 ton civarında saman aslında mobilyada kullanılan Türkiyede yetişmeyen dedi.
    Cevapla
  • ATATÜRK soruyor 2 yıl önce Şikayet Et
    “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunu’ndan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var ? Bu dört üye ne iş yapar ??? Buna bir bakılması lazım !!!! cahape dan beri gizli imtiyazlara sahiptir, asla denetlenemiyor, neden ???...Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girmelidir ?” 30 Haziran 2018 itibarıyla İş Bankası’nın piyasa değeri 25 milyar 700 milyon 569 bin TL dir. İş Bankası nin yüzde 28.09’luk hissesine tekabül eden 7 milyar 219 milyon 289 bin 832,1 TL'si *CHP Limiteds AŞ * ye aittir ???
    Cevapla
  • Umut 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk tarih ve dil kurumuna paralar giderdi. Ancak ölümünden sonra kamu kurumuna dönüştürüldü. Ayrıca bu durum miras hukuku dur. Atatürk kanunan miras hukukundan yararlanmıştır. Eğer dediğin gibi olursa Türkiye de büyük sorunlar ortaya çıkar. Çünkü delinen ve uygulanmayan miras hukuku tüm yurttaşları davalık eder ortalık kan gölüne doner
    Cevapla
  • Türkiye, 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet vergi almasın diyene bende kızarım, ancak, adil vergi sistemi olsun. Herkes kazancı üzerinden vermesi gereken vergiyi versin, bin türlü Kate külle çevirmesinler.
    Cevapla
  • devlet 2 yıl önce Şikayet Et
    valla super bir aciklama yapmis sayin varank, ve altina her akli selim vatandasin onaylayacagi ve imza atacagi bir yazi ! bunu ancak beyin ozurluler ve miltarist zihniyetli kisiler anlamaz , anlamk istemez , cunku onlarin terazisisi kirilmistir maalesef !
    Cevapla