TOBB Başkanı: Asgari ücret enflasyonun üzerinde artırılmalı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, asgari ücretin enflasyon oranı üzerinde artırılması, işletmelerin ise sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi için maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini belirtti.

TOBB Başkanı: Asgari ücret enflasyonun üzerinde artırılmalı
TOBB Başkanı: Asgari ücret enflasyonun üzerinde artırılmalı
GİRİŞ 26.11.2021 14:19 GÜNCELLEME 26.11.2021 15:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından 2022 asgari ücret zammı görüşmelerine ilişkin yaptığı paylaşımda, “Emek, alın teriyle çalışanlar desteklenmeli. Asgari ücret enflasyon oranı üzerinde artmalı. Asgari ücrette vergi kaldırılmalı. Gelir Vergisi dilimleri yükseltilmeli. Asgari ücret desteği artırılmalı. İşletmelerin sürdürülebilirliği de zarar görmemeli, maliyetler düşürülmeli” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 2
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyefendiler zenginliklerinden hiç fedakârlık yapmayacaklar.Kazanırken iyi, zor günde devlet şunu yapsın,devlet bunu yapsın.
    Cevapla
  • Altay 2 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan çıkıp konuşuyorlar. Asgari ücret tabiri, bir işçiye verilecek en az ücreti temsil ediyor. Bu zengin tayfa milyonlar ve milyarlar kazanırken asgari ücretle işçi çalıştırıyor, yetmedi zam vereceği zaman da devletten vergi indirimi istiyor. Hiç mi utanmanız yok sizin, hiç mi vicdanınız yok
    Cevapla