ÇAYKUR Azerbaycan'a kuru çay ihraç edecek

Çay İşletmeleri Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Azerbaycan'a kuru çay satışı için anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

ÇAYKUR Azerbaycan'a kuru çay ihraç edecek
ÇAYKUR Azerbaycan'a kuru çay ihraç edecek
GİRİŞ 25.11.2021 22:40 GÜNCELLEME 25.11.2021 22:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Alim, yaptığı yazılı açıklamada, yurt içi ve yurt dışında kuru çay satışlarının artırılmasına yönelik yoğun mesai harcadıklarını ifade etti.

Üzerine kar yağan ve bu sayede diğer ülkelerde olduğu gibi haşere mücadelesi gerektirmeyen, kimyasal kalıntılardan uzak en doğal ve sağlıklı Türk çayının dünya çapında tüketilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Alim, şöyle devam etti:

"Ürettiğimiz doğal ve sağlıklı çay çeşitlerini dünya pazarlarına ulaştırmak adına Dubai, Rusya ve Almanya'daki fuarlarda tüketicilere ulaştık. Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarında farklı ülkelerle bağlantılar gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız kapsamında dost ve kardeş ülke Azerbaycan'da 1000 dolayında şubesi bulunan bir market zinciri ile kuru çay satışı konusunda anlaşma sağladık. Türk çayını Azerbaycanlı kardeşlerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Alim, Türk çayının yurt dışı pazarlarında hak ettiği yere gelebilmesi için çaba harcadıklarını vurgulayarak, "ÇAYKUR olarak hem yurt içi hem de yurt dışında çaylarımızı tüketicilerle buluşturarak kuru çay satış ağımızı genişletiyoruz. Başlattığımız ihracat atağı kapsamında Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası konularda birlikte hareket ettiği dost ve kardeş ülke Azerbaycan'a ulaşmak sevindirici. Bu yönde çalışmalarımız hız kesmeden sürecek." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • ...... 2 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan çayı çok daha daha lezzetli Çaykurun çayını ben bile içermiyorum hiç tadı yok yabancılar da Türk çayını hiç sevmez dünyadaki en kalitesiz çayı biz içiyoruz acı ama gerçek
    Cevapla
  • Bahattin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayvayi yedik. Çay yakinda iki kati olur.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk çayı bulantı ve baş dönmesi yapıyor. Özellikle Filiz Çayı.
    Cevapla
  • Ayarcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Aç karnına ve çok Çay İÇME...
    Cevapla
  • Lazoviç 2 yıl önce Şikayet Et
    Çaya zam yani
    Cevapla
  • hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    evet güzel ama daha daha dersek starbaks diye illet bir marka var ua bizim uşakların mübtelası oldukları neden öyle bir yapıya bürünmüyor ki çaykurum benim francizing gubi gibi neden olmasın beş kuruş etmeyen kahveye bizim millet 50 10 tl veriyir çay da tiryakiyiz 5 10 başla gitsin fikir benden gerisi sizden hadi yine iyisin çaykurum benim :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle