TUSAŞ ilk imzayı attı! Türkiye ile birlikte geliştirecekler

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Malezya ofisi ile, Malezya Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Standartlaştırma ve Ar-Ge kuruluşu olan “SIRIM” arasında iş birliği anlaşması imzaladı.

TUSAŞ ilk imzayı attı! Türkiye ile birlikte geliştirecekler
TUSAŞ ilk imzayı attı! Türkiye ile birlikte geliştirecekler
GİRİŞ 25.11.2021 13:51 GÜNCELLEME 25.11.2021 13:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Havacılık alanında yarım asra yakın tecrübesi ile Malezya’nın havacılık ekosistemine katkı sağlamayı amaçlayan TUSAŞ, bu alanda ilk girişimini Malezya’nın Standartlaştırma ve Ar-Ge kuruluşu olan SIRIM ile gerçekleştirdi. İki taraf endüstriyel standartlar geliştirme, Endüstri 4.0, makina ve imalat, dizayn ve analiz gibi konuların yanı sıra havacılıkta Ar-Ge projeleri ile havacılık sertifikasyonu alanında eğitim ve danışmanlık konularında iş birliği gerçekleştirecek.

İş birliği anlaşması kapsamında Endüstri 4.0 Akıllı Üretim projelerinin uygulanması, SIRIM’ın ve Malezya havacılık endüstrisinin kabiliyetlerinin geliştirilmesi, Havacılık endüstrisinin standartlarının belirlenmesi ve geliştirilmesi, havacılık alanında verimlilik ve kalitenin iyileştirilmesi için kalibrasyon, muayene, belgelendirme ve test hizmetleri, insansız hava aracı gibi İleri havacılık teknolojilerinin geliştirilmesi, havacılık alanında yerel tamir bakım uzmanlığı geliştirme, Nano Kaplama, Polimer ve Karbon Fiber gibi yeni nesil malzeme uygulamaları için stratejik endüstriyel ortaklık ile Ar-Ge süreçlerini geliştirmek, Havacılık ve Uzay Endüstrileri ile ilgili olarak “Uluslararası Stratejik Teknoloji İş Çerçevesi” geliştirmek gibi konularda birlikte çalışmalar yürütecek.

İş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Malezya ofisimizde ilk ikili anlaşmaya imza atmanın heyecanı içindeyiz. Malezya’nın havacılık endüstrisinin gelişimine katkı sağlayacak olan bu gelişme ile birlikte şirketimizin de kazanımına olacak bir dizi ortak projeler gerçekleştireceğiz. Dünya havacılık ekosisteminin önemli bir oyuncusu olarak iki ülkenin bu alandaki kabiliyetlerine katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST.COM
YORUMLAR 12
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın malezyalı yetkililer turkiyeden tusastan aldığınız her ürün müslümana islama hizmettir unutmayın bunu
    Cevapla
  • Tuzla 2 yıl önce Şikayet Et
    Savunma projelerini Turk devletleri malezya katar ortaklasa yapalim pazar teknoloji para bir arada olur
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Aretmek başarmaktır .boyle guzel haberler beklitorum musluman ulkeler den uyan muslumanlar
    Cevapla
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    bence heykelciler heykelci bir ulke baksin daha iyi
    Cevapla
  • soru 2 yıl önce Şikayet Et
    Havacılık bilgi birikimimizi paylaşacaksak bize de çip teknolojisi konusunda yardımcı olsun malezya. 2020de çip fabrikası kurulacaktı ortak niye vazgeçtiler bu projeden acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle