Akkuyu'nun reaktör basınç kabı Rusya'dan yola çıktı!

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) Rusya'da yapımı tamamlanan ikinci ünitesi için üretilen reaktör basınç kabı Türkiye'ye gönderildi.

GİRİŞ 24.11.2021 13:10 GÜNCELLEME 24.11.2021 16:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından Akkuyu NGS’nin ikinci ünitesi için üretilen reaktör basınç kabı Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Uzmanlar, reaktör basınç kabını yapılan anlaşma çerçevesinde Mart 2019'da üretmeye başladı. Üretim süreci boyunca ekipmanın üst blok kapağı ile hidrotestinin yanı sıra gövde içi cihazların ve kapağın kontrol tertibatı ile ilgili tüm testler gerçekleşti.

Tüm geometrik parametreler, elemanların koordinasyonu ve ürünün yüksek kalitesi komisyon tarafından onaylandı. Tüm testlerin ardından nakliye kolaylığı için tekrar demonte hale getirilerek paketlendi.

Reaktör basınç kabı, Akkuyu NGS sahasına deniz yoluyla gelecek. Ekipman, Petersburg Limanı’ndan Türkiye'nin güney kıyılarına kadar yapacağı yolculukta, 9 bin kilometreden fazla yol kat edecek.

YORUMLAR 9
  • Sezer 2 yıl önce Şikayet Et
    Basıcaksın amerikanın kafasına Nükleeri
    Cevapla
  • KOSOVALI 2 yıl önce Şikayet Et
    nükleer bomba türkiye için şart nükller güç türkiye istiyoruz ...
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim şahsi fikrim denize yakın bir yerde kuulmamasıydı bu şeyin .ama hayırlısı bakım inşaallah bir aksilik çıkmaz.yoksa güzel bir şey.
    Cevapla
  • Ayınştayın 2 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santrallerin soğutma ve buhar basıncı için yeterli suya ihtiyacı var, bu nehir göl veya deniz olur farketmez. Bizim deniz kenarına kurmamız birazda riski değerlendirerek yerleşim yerleri uzağına kurma maksadı ile burası seçildi, ikincisi sinop tarafına planlanyor. Fikir beyan etmeden önce Yer seçimi için kriterleri yani bilgi sahibi olmak gerekir.
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Cevap verenler saçmalamış deniz kenarı değil nehir kenarında oluyor.Almanya’da benim gördüklerim genelde Nehir kenarında
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    E kardeşim içme suyu alanına mi kurşunlar artı neyle sogutacaklar reaktörü
    Cevapla
  • KARADERELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Deniz suyu ile soğutma yapacaklar.
    Cevapla
  • Ayar 50 2 yıl önce Şikayet Et
    Halil kardeş biz millet olarak bilmediğim konularda ahkam kesmeyi ne kadar çok seviyoruz güzel kardeşim "nükleer reaktör için yüksek kapasiteli su (deniz) reaktörü soğutmak v.s. diğer şeyler için olmazsa olmaz.
    Cevapla
  • Yolcu44 2 yıl önce Şikayet Et
    NGS ler deniz kıyısında kurulur genelde..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle