Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küresel ekonomi mesajı!

İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı'na videomesaj ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının ekonomiye etkisine ilişkin, "Arz talep dengesizliği fiyatları artırdı. Emtia fiyatlarındaki olağan dışı seyir dünyada enflasyonu tetikledi" dedi.

GİRİŞ 24.11.2021 11:58 GÜNCELLEME 24.11.2021 11:59
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İş Birliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi 37. Bakanlar Toplantısı'na bir video mesaj gönderdi. Erdoğan, "Geleceğimizi tehdit eden yoksulluk, iklim sorunu, terör karşısında kalıcı çözümler oluşturmalıyız" dedi.  Salgının ekonomiye etkisine ilişkin konuşan da Erdoğan, "Arz talep dengesizliği fiyatları artırdı. Emtia fiyatlarındaki olağan dışı seyir de dünyada enflasyonu tetikledi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Salgını her alanda çok derinden hissettik. Arz talep dengesizliği emtia fiyatlarını artırdı. Küresel emtia fiyatlarındaki olağan dışı seyir dünyada enflasyon oranlarını tetikledi. Sorunlara kalıcı çözüm üretmemiz gerekiyor. Bu senenin bakanlar görüş alışverişinde küçük işletmelerin desteklenmesi ele alınacak. Çalışma grupları tarafından geliştirilen politikaların uygulanması da son derece önemli. Başlattığımız programlarla 20 üye ilkenin 42 projenin desteklenmesi sağlandı.

İSLAM VE YABANCI DÜŞMANI IRKÇI SÖYLEMLER ARTTI

Afganistan’da kalıcı barış ortak temennimiz. Kış şartları ile ciddi kriz içinde yaşayan Afganistan halkına destek şarttır.  Filistin davamızı sonuna kadar savunmakta kararlıyız. İİT üyesi ülkeler olarak Filistin davasını zaafa uğratacak her türlü hareketten kaçınmalıyız. İsrail'in Doğu Küdüs ve Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim, yıkım, zorla yerinden etme, müsadere, tahliye politikalarına dur demeliyiz. Son yıllarda İslam ve yabancı düşmanı ırkçı söylem arttı. Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıkların durumunu büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. Uluslararası toplum Suriye’de yaşanan mezalimi durduramadı. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve terör örgütleri ile mücadelemiz sürecek.

YORUMLAR 76
  • M.S.A. 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah hükümetimizin yar ve yardimcisi olsun. Bir dolara vatan satilmaz....
    Cevapla
  • Sabir 2 yıl önce Şikayet Et
    pahalilik dünyanin hertarafinda var. Ben almanyada yasiyorum herseye zam geldi. türkiyedekiler alismis yönetim yönetim sanki AKP den önce hic bir parti zam yapmiyoruz. ulan AKP gelmeden önce agiziniz kokuyordu almancilari bekliyordunuz 1liraya bin takla atiyordunuz nankörler. bizim millete onbin lirada versen genede aciz derler. baska biri devletin imkanlarini degerlendirir baskasida kartlarlar yer icer gezer sonrada aglar. bir zaman gelecek Reisi arayacaksiniz nankörler sizi
    Cevapla
  • öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyada değil ülkemizde kriz var enflasyon var pahalılık var var da var ne ararsan var.yönetim eksikliği de eklenince olanlar olumsuz ama milletin yüzüne bakacak halleri kalmadı utanmadan sıkılmadan yinede yüzsüzlük yapıyorlar.
    Cevapla
  • A.A.A 2 yıl önce Şikayet Et
    Takma Kafana Reis, bu Millet Seninle beraber, sonuna kadar Mücadele eder.! Dis güclerin Kagit (Banknot) üzerinde oynadigi Kur oyunla Bu Vatani kimse Teslim alamaz.!! Gerekirse TL ye Ek olarak TL-Tahvil cikaririz, Türkiye ic pazarinda Sabit deger olarak kalir ve Kurdan etkilenmeyen bir ödeme sistemi uygulariz... Import & Export yapanlar TL, €, $ ile calismaya devam eder. Fakat ic Piyasada TL-Tahvil Parasiyla (Yeni ödeme sistem Parasi) alis veris yapilir ve Fiatlar sabit tutulur... Demokraside Careler Tükenmez.
    Cevapla
  • Müslüman vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ÇİN için neden bu kadar "YUMUŞAK" KONUŞULUYOR merak eden bir tek ben miyim?!?!?
    Cevapla
  • TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah muhafaza hepsi birden ayni anda zıplasa ,dünyayı yörüngesinden çıkarırlar.Cevap yeterli mi?
    Cevapla
  • katar emiri 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin bizim abimiz hahahaha ama gercek bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle