Goldman: Düşüşlerde alım daha riskli hale gelebilir

Christian Mueller-Glissmann öncülüğündeki Goldman Sachs stratejistleri, ayı piyasası risklerinin düşük kalması ile birlikte, düzeltmelerin hisse senedi risklerine ilave yapmak için kullanılabileceğini belirtti. ABD piyasalarını analiz eden stratejistler düşüşlerde alım yapmanın yılın ilerleyen dönemlerinde daha riskli olabileceğini kaydetti.

Goldman: Düşüşlerde alım daha riskli hale gelebilir
Goldman: Düşüşlerde alım daha riskli hale gelebilir
GİRİŞ 23.11.2021 13:21 GÜNCELLEME 23.11.2021 13:21

Goldman stratejistleri, daha pozitif küresel makro sürprizlere karşın, risk iştahının Kasım başından bu yana azaldığına dikkat çektiler.

Goldman, geleceğe bakıldığında, geniş tabanlı pozitif makro sürprizler için daha düşük potansiyel olduğunu işaret ederek, yatırımcılara daha seçici olmaları, emtia ve hizmetlerdeki toparlanmalar ile bağlantılı fırsatları görmeleri tavsiyesinde bulundu.

Stratejistler, büyümenin zayıflaması ve uzun vadeli reel faizlerde yukarı yönlü baskının olmasından dolayı, riskli varlıkların getirilerinin yatay hale gelmesini ve 2022 yılında zorlukların artmasını beklediklerini kaydettiler.

Yavaşlayan büyümenin hem enflasyon hem de merkez bankası sıkılaştırması ile karşılıklı etkileşiminin sorun yaratacağına dikkat çeken stratejistler, yüksek enflasyon ve/veya şahin sürprizlerin hisse senetleri için daha “şişman ve yatay” bir profile yol açabileceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL