Çinekop fiyatı kırmızı etle yarışıyor

Kocaeli'de havaların soğumasıyla birlikte denizlerde balık bolluğu yaşanırken, fiyatlarda değişiklik yapılmadı. Hamsinin 30 TL, çinekopun ise 50 TL'den satışa sunulduğu tezgahlara vatandaşın da ilgisi azaldı.

Çinekop fiyatı kırmızı etle yarışıyor
Çinekop fiyatı kırmızı etle yarışıyor
GİRİŞ 23.11.2021 12:42 GÜNCELLEME 23.11.2021 12:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kocaeli'de balık fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi sebebiyle vatandaşlar beklenen ilgiyi göstermedi.

Tezgahlarda hamsi 30 TL’den alıcı bulurken, çinekop 50 TL, istavrit 30 TL, barbun 40 TL, tekir 40 TL, çipura ve levrek ise 60 TL’den satışa sunuluyor.

Fiyatların uygun olduğunu savunan balıkçılar ise tezgahlarda çeşit çeşit ürün olduğunu fakat vatandaşların balığa ilgi göstermediğinden yakındı.

BALIKÇILAR: FİYATLAR UYGUN

Satışların durgun olduğunu ifade eden balıkçı Muhammet Üzel, "Fiyatlar şu anda çok pahalı değil, hatta geçen aya göre daha ucuz. Balık fiyatlarının ucuz olduğunu düşünüyorum. En çok tercih edilen balıklar şu anda hamsi ve çinekop. Balık fiyatları düşmesine rağmen işlerimiz çok hareketli değil. Şu anki duruma bakacak olursak çinekop bollaştığı için fiyatının biraz daha düşmesini temenni ediyorum. Et ve tavuğa göre balık fiyatları şu anda daha uygun. Her şeyde katkı maddesi bulunsa da balık doğal kalan tek ürün. Bu yüzden halkımıza haftada 3 gün balık yemelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Haftada 2 gün balık tükettiğini söyleyen Mehmet Uğur ise "Balık fiyatlarının şu anda normal olduğunu düşünüyorum. Balıklar taze. Bence bu fiyatlar halkımızı zorlayacak derecede değil. En çok tercih ettiğim balıklar mezgit, çipura ve çinekop oluyor" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden acaba küspeyle arpayla yoncayla mı besleniyor balıklar Allah ın denizin den bedava toplanıyor şu fiyatlara bakın el insaf
    Cevapla
  • Mert haksever 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ulkemde firsat bulan cogu kişi hemen digerlerini kazikliyor
    Cevapla
  • Türkoğlu70 2 yıl önce Şikayet Et
    Yemessek ölmeyiz,denizde bolluk var tezgahta zamlar var,söze geldimi üç tarafımız deniz ülkesiyiz eğer hakiki insanlar iseniz tezgahta en bahalı balık kg 30/35 ₺ olmalıdır,Allah fırsatcıları yok eylesinde bu balık kılcıkları ciğerlerine saplansında inim inim inlesinler
    Cevapla
  • emekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Balık ihracatı yasaklanmazsa kazanılan dolarları ileride ilaca vereceğiz,hiç olmazsa hamsi ve istavrit ihracı yasaklansın.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    bir aileyi doyuracak balık bir günlüş işçi yevmiyesinde fazla nası yesin ki millet
    Cevapla