Ürettikleri yerli ve milli silahlarla Türkiye'nin bu alanda ihracat payının yüzde 75'ini karşılayan Canik, Haber7.com'a özel açıklamalarda bulundu.

CANiK markasıyla, dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden olan Samsun Yurt Savunma (SYS) Türk savunma sanayinin dünya devleriyle yarışan gücünü SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda gözler önüne serdi.

İnovatif ürünleri ve 2018 yılında başlanan AR-GE çalışmasının eseri olan yerli ve milli uçaksavarıyla SAHA EXPO'nun vitrini olan SYS, savunma sanayideki köklü tecrübesi ve yenilikçi yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Fuarda iştirakleri UNIDEF ve UNIROBOTICS ile yüksek bir temsil gücü oluşturan SYS, CANiK markalı en yeni tabanca modelleri, yeni kurduğu mağaza zinciri CANiK Store, eğitim faaliyetlerini yürüttüğü CANiK Academy, yeni geliştirdiği inovatif ve sıra dışı eğitim ürünlerinden CANiK Smart ve CANiK APP uygulamalarıyla fuarın vitrinini tamamladı.

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda savunma, deniz, havacılık ve uzay sanayisindeki en gelişmiş teknolojilerin geçit töreni başladı. CANiK markasıyla yılda yaklaşık 450 bin adet tabancaya ilaveten geliştirdiği yüzde yüz yerli ve milli uçaksavarı ile dünya endüstri devleri arasında Türkiye'yi temsil eden Samsun Yurt Savunma(SYS), en yeni inovatif ürünlerini sergilediği fuarda, 23 yıllık başarı hikayesine projeksiyon tuttu. Savunma sanayiye kazandırdığı tüm markaları, iştirakleri UNIDEF ve UNIROBOTICS ile fuarda yüksek bir temsil gücü oluşturan firma, ilk kez IDEF'21'de sergilediği CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeğiyle gelişmiş AR-GE kültürünü fuarda bir kez daha yansıttı. Dünyanın pek çok ülkesine ihraç edilen ağır makineli tüfeğin yeni versiyonlarını geliştirmeyi sürdüren şirket, çalışmalarında geldiği son aşamayı da ziyaretçilere aktardı.

Yorumlar 32 Yorum Var
  • isa 14.11.2021 10:58
    Maaşallah. Türklerin neler yapabileceğini dünyaya gösteriyoruz. Gurur verici...
  • Aynadaki 100 14.11.2021 09:21
    Canik zaten bir Dünya markası
  • Ömer 14.11.2021 00:07
    Evet arkadaşlar girişimciler için
  • Observer. 13.11.2021 23:30
    Laboratuvarda bunun modellemelerinin yapılabileceği kanaatindeyim. Bunu kısaca zerre kümelerinin takibi ve değerlendirilmesi diye tesmiye edebiliriz. Hele bir bismillah deyip başlayınız. Allah büyüktür. Ne keşfiyatlar açılır kimbilir?
  • Observer. 13.11.2021 23:27
    Allah biliyor ya, bahusus özel firmalarımızın kazandığı bu ivmelenme insana ayrı bir sürur vermektedir. Yolları açık olsun. Acizane bu görünmezlik fikrine yatırım yapan Amerika ve diğer ülkelerin uçak vb. gibi silahlarının görünür hale getirilir olmasa bile en azından hissedilir seviyeye getirilmesi için çalışmalara yoğunlaşılması gerektiği kanaatindeyim.
Daha fazla yorum görüntüle