Çinekopta bolluk başladı, fiyatlar düştü

Denizden çıkan miktarının artmasıyla çinekopun geçtiğimiz günlerde 60 lira olan kilogram fiyatı 40 liraya kadar düştü.

Çinekopta bolluk başladı, fiyatlar düştü
Çinekopta bolluk başladı, fiyatlar düştü
GİRİŞ 11.11.2021 16:21 GÜNCELLEME 11.11.2021 16:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Balık tezgahlarının vazgeçilmezlerinden birisi olan çinekopta bolluk başladı. Denizleri vuran fırtınada diğer balıklar azalırken çinekop çoğaldı. Böylelikle diğer balıkların fiyatında yükseliş görülürken çinekopta birkaç gün içinde 3’te 1 oranında düşüş yaşandı. Fırtınanın bitmesiyle tüm balıkların kilogram fiyatında tekrar düşüş olması bekleniyor.

“Balık bollaşınca fiyatları da düşecek”

Eskişehir’de uzun yıllardır balıkçılık yapan Muharrem Şahin, fırtınanın denizlerdeki balığı azalttığını belirtti.

Fırtınalardan sonra balık fiyatlarında genel olarak düşüş olacağını belirten Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Denizlerde çinekop bollaştı. Geçtiğimiz günlerde çinekopun kilogramını 60 liradan sattık. Bugün itibariyle kilogram fiyatı 40 liraya kadar düştü. Denizlerdeki fırtına, hamsi ve istavriti vurdu. Az çıktığı için fiyatlarında yükseliş var. Denizlerdeki fırtına ve lodos geçince balıklar iyice bollaşacak. Önümüzdeki günlerde balık bollaşınca fiyatları da düşecek. Hamsinin tekrar 10 liraya kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Çinekopun da kilogram fiyatının 30 liraya kadar düşmesini bekliyoruz.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan dolan arkadaş 35 40 tl arası zaten öğrenmeden haber yapmayın ucuz olması için 20 tl 15 tl olmadı ozaman ucuz deriz gerçi çok olunca balık denize dökerler fiyat düşmesin diye de neyse
    Cevapla
  • Rumuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman 60 olmuş ta şimdi düşmüş fiyat hep uçuk haberler bütün pazar tezgahlarında 30 ila 35 arası kilosu
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehirdeki adama fırtınadan balıktan bahsediyor. 40 liraya sattığı çinekop istanbulda satan tezgahlara 5400 tl ceza yazıldı. Denetleme sıfır. Su ürünlerini böyle yerleri ve balikhaneye denetlemeye çağırıyoruz. 3 kilo yüzünden 5400 ceza yedik. Bu yoklukta. Yanda seyyar satıcıya ceza yok ne varsa esnafa. yazıktır.
    Cevapla
  • Suat kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    5400 lira cezayı yeme sebebin limit altı balık satmak olduğunu düşünüyorum.sen ben biz o limit altı yavru balığı alıp satmicaz.girgirlar da o balığı tutmucak.bizim gibi ecdadı olan bu milletten nasıl böyle sahtekar Bi millet türemiş anlamak mümkün değil.butun denizlerim8zdeki girgirlar lafım size yediğiniz kaba pislemeyin..denizlere sahip çıkalım.0armak kadar hamsi.9 10 cm yaprak cinekop tonla tutuyolar
    Cevapla