TUSAŞ'tan Türkiye'ye lig atlatacak hamle! Dünyayla eş zamanlı üretiliyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) geliştirdiği ve üretimini gerçekleştirdiği hava araçlarının üretim aşamalarında ihtiyaç duyduğu hava aracı bileşenlerini Ar-Ge çalışmalarıyla projelendiriyor.

TUSAŞ'tan Türkiye'ye lig atlatacak hamle! Dünyayla eş zamanlı üretiliyor
TUSAŞ'tan Türkiye'ye lig atlatacak hamle! Dünyayla eş zamanlı üretiliyor
GİRİŞ 03.11.2021 15:44 GÜNCELLEME 03.11.2021 15:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açılamaya göre, gerçekleştirilen çalışmalarda üniversite-sanayi iş birliğini önceleyen faaliyetler yürüten TUSAŞ, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası platformlarla ortak çalışmalara da imza atıyor. Geliştirilen tüm malzemelerin numune seviyesinden başlanarak tam boy uçak yapısallarına kadar süreçlerin her safhasında test ve doğrulama faaliyetleri tamamlanmasının yanı sıra bu tecrübe iş ortaklığı yapılan firmalara aktarılıyor. Böylece bu firmaların da üretim ve geliştirme konularında kabiliyet kazanmasına öncülük ediliyor.

Yeni nesil hava araçlarında sıkça kullanılacak malzemeler üzerine önemli çalışmalar gerçekleştiren TUSAŞ, havacılık endüstrisinin öncelikleri arasında yer alan yüksek performans hedefine yönelik olarak yüksek dayanıklılık ve düşük ağırlık isterlerini karşılayacak yenilikçi kompozit malzemeler konusunda dünyayla eş zamanlı çalışmalar yürütüyor.

Diğer taraftan nano kompozit malzemeler, düşük görünürlük sağlayacak kaplamaları oluşturan boya malzemeleri, elektromanyetik dalgayı yanıltıcı malzemeler, hava araçlarını buzdan koruyacak olan kaplamalar, düşük görünürlük özellikli kanopi yapısı geliştirme gibi alanlar başta olmak üzere öncül araştırma, tasarım, laboratuvar ölçeğinde deneysel çalışma, ölçeklendirme ve üretim fazlarını içeren süreçlerde üniversitelerin de içinde bulunduğu yapıda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Böylece malzeme biliminin gelişimine yönelik sektöre önemli girdiler sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Bağımsız savunma ve havacılık sanayimizin güçlenmesi için Ar-Ge faaliyetlerimize devam ediyoruz. Şirketimiz Ar-Ge konusunda lider vasfını bu çalışmalarla daha da güçlendiriyor. Hava araçlarını özgünleştiren yeni nesil malzemelerde tasarım, test ve üretim faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. Burada elde ettiğimiz kazanımları başta kendi milli ve özgün platformlarımıza entegre ediyoruz. Bu sayede başta ülkemiz olmak üzere dünya ölçeğinde bu kabiliyetlerin havacılık ekosistemine kazandırılmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 7
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Birbirine benzemezler kaos ittifakı yüzünden projeler tehlikede, Ceh-pe şimdiden Mavi Vatan'a saldırmaya başladı, Suriye-Irak tezkeresine hayır dedi, kaos ittifakı eğer 2023'de iktidar olursa bütün kritik ve stratejik savunma sanayi ve ekonomi projelerini tasmalarını tutan batılı efendilerinin emriyle yok edecekler, bölünme anayasasını AB-D emriyle kabul edecekler. Ellerindeki sosyal medya ve fondaşmedya gücü ilede halkımızı yaptıkları hainliklerin doğru olduğuna inandıracaklar.. Maalesef şuan ellerindeki 7 milyonluk beyni masonlar tarafından yıkanmış Z kuşağı 2023 seçimlerinde bunlara oy verecek. Sabır Meşhur'un "10 Aralık Hareketi" adlı videosunu izleyin izlettirin..
    Cevapla
  • Sayın KOTİL... 2 yıl önce Şikayet Et
    Askeri Turbofan işinde niye yoksunuz hala? Para sıkıntısı çeken Motor Sich yapıyor işte, hatta Çin'e satılmak istiyorlardı komple, neden oradan parasıyla teknoloji transferi ile yerli turbofan yapamıyorsunuz? 1 trilyon dolar harcadı Çin Turbofan Ar-Ge sine ama gene de gitti motor-sich in kapısına. Siz ise bu teknolojiyi bize asla tamamen vermeyecek Boeing'in fan boy'u gibisiniz. Öteki kapılara gidip bu teknolojiyi mutlaka hızla edinmeliyiz. Havaya F-16 daki gibi 8-10 ton faydalı savaş yükü kaldırmanın tek yolu TurboFAN. Önce Turbofan sonra TBCC. Yani Türbin temelli birleşik döngü Turbofan+Scramjet hibrit motor sr-71 ve 72deki gibi 10-20 yıla.
    Cevapla
  • ÖMER ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli Savunma sanayisi ile ilgili haberler çıkıyor , kale grubu turbo jet yaptı , yok tuşaş iha motoru yaptı , yerli motor üretme çalışmaları hızla ilerliyor , gökbey yerli motorla uçacak , atak 2 motoru tamamen yerli ,ve ihracat problemei yok tank motorunu bmc yapmış dediler ortada bir şey yok vs... bizimi kekliyorlar anlamıyorum nedir bu işin aslı nedir be değildir ? tarafsız biri adam gibi açıklasa biz bu işlerde nerdeyiz , ne kadar yolumuz var daha ? en azından bilelim
    Cevapla
  • Cankiri 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ucaklari satin gelismekte olan ulkelere ucuz pahali az ucak satin sadece iha siha degil hurkus un versiyonlarindanda satin
    Cevapla
  • emrew 2 yıl önce Şikayet Et
    sanırsın 100 fabrika var sürekli üretiyoruz. Engellenmeseydik sence şimdiye kaç fabrika olurdu son 100 yılda ?
    Cevapla
  • Dadaş. 25 2 yıl önce Şikayet Et
    Alöahim yolunuzu acik etsin ...
    Cevapla
  • Vatan savunması 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah (c.c.) yolunuzu yolumuzu açık eylesin, Dadaş. 25
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle