Türkiye ezberleri bozdu! Geri adım attılar, tahminler tek tek değişti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın G-20 zirvesinde dile getirdiği Türkiye'nin ezber bozan büyümesi, uluslararası kurumların tahminlerini yukarı yönlü revize etmelerini sağladı.

Türkiye ezberleri bozdu! Geri adım attılar, tahminler tek tek değişti
Türkiye ezberleri bozdu! Geri adım attılar, tahminler tek tek değişti
GİRİŞ 02.11.2021 12:48 GÜNCELLEME 02.11.2021 12:49
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Dünyanın krizlerle boğuştuğu bir dönemde Türkiye ekonomisi yüzde 21.7'lik bir büyüme kaydederek OECD ülkeleri arasında Birleşik Krallık'tan sonra ikinci sırada yer aldı. IMF, Dünya Bankası ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye için daha önce yaptıkları büyüme tahminlerini yükselterek revize etti.

AK Parti'nin "Haftalık analiz Günhdemi" raporunda verilen bilgilere göre IMF 2021 için ekonomik büyüme tahminini yüzde 5.8'den 9'a, Dünya Bankası yüzde 5'ten 8.5'e, Standard and Poor's yüzde 6.1'den 8.6'ya, Ficth yüzde 7.9'dan 9.2'ye, Moody's 5'ten 6'ya, Unicredit de yüzde 7.5'ten 9.7'ye çıkardı.

BORÇLULUK DÜŞÜK

Bütçe açığının milli gelire oranı, pandemi döneminde verilen sosyal destekler ve azalan vergi gelirlerine rağmen, önde gelen ekonomilerle kıyaslandığında Türkiye'nin çok daha başarılı pozisyonda olduğunu gösterdi. Türkiye'de bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 3.4 olurken, bu oran ABD'de yüzde 14.9, İngiltere'de 14.2, Japonya'da 12.6, Fransa'da 9.2 ve Almanya'da 4.2 oldu.

ENFLASYON ZİRVEDE

Enerji ve gıdadaki rekor fiyat artışları enflasyonun dünyada son yılların en yüksek seviyelerine çıkmasına neden oldu. Küresel enflasyon yüzde 1.2'den 2.4'e, Euro Bölgesi'nde 2008'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 3.4'e, İngiltere'de son 9 yılın zirvesi yüzde 3.8'e, Almanya'da 1993'ten bu yana ilk defa yüzde 4'e, Fransa'da ise son 10 yılın en yüksek seviyesine geldi. Türkiye ise enerji ve gıda başta olmak üzere her türlü tedbiri alarak krizlerden en az etkilenen ülke konuma geldi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 17
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu küresel emperyalistlerin korktuğu bütçe açıkları. adamların bütçe açığı bizim 5 katı büyük. lakin güç onlarda gözüküyor. bu da konjoktür gereği. lakin bu düzenin sonu inşallah gelecek. zalimler için yaşasın cehennem. onlar bizim için ne istikamet biçerse biçsin bu milletin feraseti, imanı bunları yenecek.
    Cevapla
  • ÖMER 2 yıl önce Şikayet Et
    yabancı ülkeler güllük gülüstanlık tek türkiye kötüymüş gibi algı yaratmak vede Z kuşağı gençlerin geçmişteki tarihini bilmediğinden ateistleştirme politikası yapılmaktadır. dünyanın her yerinde her gün zam yapılıyor uyanın millet dolar abd nin parasıdır doları sadece türkiye kullanmıyor almanyada ingilterede italyada ....tüm ülkelerde aynı şeyler yaşanıyor vatana sahip çıkmak namusa sahip çıkmaktır.
    Cevapla
  • Bursa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben vatana sahip cıkmayalım demiyorum alım gücüm tükendi diyorum olayı başka yere cekmeyin
    Cevapla
  • Tuzla 2 yıl önce Şikayet Et
    Altyapi projeleeini zaten Yap islet devret modeli ile yapiyoruz insaat asamasinda yurtdisindan kredi kullanacagimiza o proje icin Bitcoin cikaralim isletme suresince tedavulde kalksin turkiye borc hanesi sismez yabanci yatirimci gelmis olur
    Cevapla
  • Hacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi hikayeyi okumuşlar bizim cahillere,
    Cevapla
  • O k u r 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelişmiş dediğimiz ülkelerde bile ciddi bütçe açığı var. Demek tek otorite paranın sahipleri. Bütün devletleri para ile mahkum etmişler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle